Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Opinnäytetyö: Ekspressiivinen taideterapia oman elämän ja ammatti-identiteetin selkeyttäjänä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Ekspressiivinen taideterapia oman elämän ja ammatti-identiteetin selkeyttäjänä

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2013 klo 15:26
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Eksperssiivinen taideterapia voi avata ja tuoda näkyväksi elämän solmukohtia ja traumoja sekä selkeyttää oman elämän taitekohtia. Ekspressiivisen taideterapian avulla on mahdollista löytää omia sisäisiä voimavaroja sekä tien takaisin kadotettuun luovuuteen.

Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan koulutusohjelman opiskelija Anna-Kaisa Narkilahti on tehnyt opinnäytetyönsä vuoden kestäneestä ekspressiivisestä taideterapiaprosessista. Taideterapiaprosessi toteutui avoimen yliopiston 10 opintopisteen opintokokonaisuudessa ”Ekspressiivisen taideterapian ryhmäprosessi”, jonka opettajana toimi taideterapeutti.

Opintokokonaisuuden loppupuolella Narkilahti koki haluavansa ymmärtää ja tutkia enemmän prosessin pinnan alla vaikuttavia teorioita siitä, miten taideterapiaprosessi etenee ja miten omat taidetyöt voivat symboloida oman elämän tapahtumia. Tutkiessaan taideterapiaprosessiaan syvemmin opinnäytetyössään hän pystyi käyttämään prosessissa oppimaansa oman ammatti-identiteettinsä vahvistamiseen terapeuttisena kulttuurialan ohjaajana.

Opinnäytetyön raportti koostuu taideterapiaprosessin kuvauksesta ja prosessissa syntyneiden taidetöiden valokuvista, prosessin itsereflektiosta ja teoreettisesta analyysistä. Raportin loppuosassa tekijä pohtii omien kokemustensa sekä lähdekirjallisuuden pohjalta sitä, mitä on olla terapeuttinen ohjaaja ja mitä tulee ottaa huomioon ohjatessa terapeuttisia menetelmiä asiakkaille.

Opinnäytetyön tuloksena syntyi pohdinta siitä, minkälainen yksittäinen taideterapiaprosessi on reflektion ja teorian tasolla. Tuloksena syntyi myös ajatuksia ja varmuutta siitä, miten ohjaustoiminnan artenomi voi hyötyä omasta taideterapiaprosessistaan terapeuttisen ohjaajan työssä.

Lisätiedot
Anna-Kaisa Narkilahti, p. 0400 976 212 tai sp. anna-kaisa.narkilahti(a)gmail.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs