Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Opas Suomen rahalöytöihin -teos julkaistu

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Opas Suomen rahalöytöihin -teos julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 10:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun museokeskuksen uusin julkaisu

Opas Suomen rahalöytöihin

Opas Suomen rahalöytöihin on ensimmäinen runsaasti kuvitettu opas maamme rahalöytöihin. Oppaassa kerrotaan Suomessa yleisimmin löytyvistä rahatyypeistä, niiden levinneisyydestä, ajoituksesta, maantieteellisestä levinnästä sekä löytöjen tieteellisestä tärkeydestä.

Suomessa on liikkunut rahaa yli tuhannen vuoden ajan, ja maaperämme kätkee rahoja koko tuolta ajalta. Rahaa kulkeutui maahamme jo viikinkien mukana. Rahaa toivat maahan myös kauppiaat ja miehittäjät. Suomi oli usean sadan vuoden ajan osa Ruotsin valtakuntaa ja yli sadan vuoden ajan ennen itsenäistymistä osa Venäjää keisarikuntaa. Maamme monivaiheinen historia näkyy myös rahalöytöjen kirjavuudessa, joiden tunnistaminen voi olla haasteellista.

Metallinetsintä on lisännyt viime vuosina kiinnostusta vanhoja rahoja kohtaan, ja vanhat rahat ovat yksi metallinetsijöiden yleisimmin löytämistä esineryhmistä. Ne ovat myös hyvin toivottuja löytöjä. Oppaan tarkoitus on helpottaa kaikista tärkeimpien ja yleisimpien rahalöytöjen tunnistamista. Opas sopii hyvin myös keräilijöille, museoammattilaisille, arkeologeille ja kaikille vanhoista rahoista kiinnostuneille. Selkeä esittämistapa ja useat kuvat eri rahatyypeistä auttavat kirjan käyttämistä apukeinona rahojen tunnistamisessa.

Opas Suomen rahalöytöihin
Jani Oravisjärvi
Turun museokeskuksen julkaisuja 77
ISBN 978-951-595-186-1
Julkaisun ovh. 22 €

Kirjaa on saatavilla mm. museokauppa Fataburista, Turun linna (Linnankatu 80, Turku). Kirja on myös myynnissä Turun Taide- ja Antiikkimessuilla 19.–20.3. Turun museokeskuksen osastolla A 81.

Lisätiedot
Jani Oravisjärvi, arkeologi
puh. 044 347 8292, japeor@utu.fi

Petteri Järvi, intendentti
puh. 050 467 2006, petteri.jarvi@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs