Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » On the Volcano eli Tulivuorella-elokuva Heurekassa 22.3.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

On the Volcano eli Tulivuorella-elokuva Heurekassa 22.3.

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 07:04
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

On the Volcano eli Tulivuorella-elokuva Heurekassa 22.3. klo 14:

kertomus Vesuviuksesta ja sen rinteillä asuvien ihmisten elämästä

 

Ohjaaja Gianfranco Pannone esittelee elokuvansa.

 

Sunnuntaina 22.3. kello 14 tiedekeskus Heurekan auditoriossa esitetään Gianfranco Pannonen elokuva On the Volcano (Sul Vulcano, 2014) eli ”tulivuorella”. Teos on kertomus Vesuviuksesta ja ihmisten elämästä sen rinteillä. Italiankielinen elokuva on tekstitetty englanniksi. Ohjaaja esittelee elokuvan ja vastaa esityksen jälkeen yleisön kysymyksiin italiaksi, ja kysymykset ja vastaukset tulkataan suomeksi.

 

Vesuviuksen rinteillä eläville ihmisille tulivuoren purkautuminen olisi kohtalokasta, mutta onko ihminen itse kuitenkin suurempi vaara? Sadan vuoden aikana luvattomasti rakennetut talot, laittomat kaatopaikat ja muu törky ovat häkellyttävää rumuutta Napolinlahden kauneuden keskellä. Elokuva esittelee Marian, Matteon ja Yolen - puutarhurin, kuvataiteilijan ja laulajan - mitä elämä tulivuorella heille antaa? Dokumenttia rikastuttavat runsas arkistofilmiaineisto sekä lainaukset kirjailijoilta Giordano Brunosta markiisi de Sadeen ja Giacomo Leopardiin. Kesto 80 min.

 

Tilaisuuteen ja elokuvaan on vapaa pääsy, Heurekan auditorioon mahtuu 220 ensimmäistä. Heurekan näyttelyihin tarvitaan pääsylippu.

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Italian kulttuuri-instituutti, Società Dante Alighieri ja tiedekeskus Heureka.

 

Lisätietoja:

Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, 040 9015244.

Heurekan tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, 040 9015260.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs