Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Olisinpa edes hetken minä, ikuisesti – Mortti Saarnian ja Maria Sandellin yhteisnäyttely Minä, ikuisesti

Turun ammattikorkeakoulu

Olisinpa edes hetken minä, ikuisesti – Mortti Saarnian ja Maria Sandellin yhteisnäyttely Minä, ikuisesti

Kutsu.
Julkaistu: 05.02.2014 klo 12:30
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Köysiratagalleriassa 12.–21.2.2014

Minä, ikuisesti tuo galleriaan valokuvaa ja mediataidetta muun muassa selfien, digitaalisen ajan omakuvan muodossa. Nopeita kuvia, nopeita hetkiä. Minä juoksemassa, hississä, juhlissa, joukossa, illalla, yöllä, uimassa, yksin. Minä nyt. Minä, ikuisesti.

Turun AMK:n Taideakatemian valokuvaopiskelijat kyseenalaistavat näyttelyssään, mikä on ikuistamisen arvoista kuvatulvan ajassa.

Mortti Saarnia paljastaa, mitä valokuvaopiskelijan puhelimeen kertyi yhden kesän aikana – muun muassa sadan kuvan sarja omakuvaa.

#iPhonesia on 100 kuvan selfie-teos, jota en ole suunnitellut julkaisevani. Näiden piti olla yksityisiä kuvia. Pelkään usein, että puhelimeni häviää ja kuvapäiväkirjaani luetaan. Toisaalta, mitä sitten? Nyt suurennan kuvat ja näytän ne kaikille. Se jännittää, Saarnia sanoo.

Maria Sandell saa inspiraation taiteeseensa internetin kuvakaatopaikoista, materiaalisuudesta sekä kahvinjuonnista.

– Lähes kaikki näyttelyn kuvat on otettu iPhonen kameralla tai surkeilla vanhoilla filmipokkareilla, mutta sillä ei sinänsä ole väliä. Itse fiilistelen suunnattomasti erilaisia kuvapintoja, rakeita ja pikseleitä. Väline saa näkyä, enkä häpeä ns. ”huonoa laatua”, rakastan sitä. Kännykkäkamera on tärkein työvälineeni. Näitä kuvia ei olisi olemassa, ellei kamera olisi aina saatavilla, taskussa, Sandell kertoo.

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen tiistaina 11.2.2014 klo 13
ja avajaisiin tiistaina 11.2.2014 klo 17
Köysiratagalleriaan (Linnankatu 56).

Minä, ikuisesti Köysiratagalleriassa 12.2.–21.2.2014
galleria avoinna ti–pe 12–17, la–su 13–16

Lisätiedot:

Mortti Saarnia
puh. 044 287 6590
s-posti: msaarnia@gmail.com

Maria Sandell
puh. 050 350 1156
s-posti: msisandell@gmail.com                                     

#foreveryoung

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs