Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ohjelmistojulkistus: Pienen näyttämön kevään 2014 ensi-illat Oulun kaupunginteatterissa: Mielensäpahoittajan miniä 28.2. ja Keinulauta 29.4.

Oulun kaupunginteatteri

Ohjelmistojulkistus: Pienen näyttämön kevään 2014 ensi-illat Oulun kaupunginteatterissa: Mielensäpahoittajan miniä 28.2. ja Keinulauta 29.4.

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2013 klo 00:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

 

Liput myyntiin 19.11.2013

Hyvä yleisö, teatteri ylpeänä esittää: Mielensäpahoittajan jatko-osa!

Tuomas Kyrö – Jukka Heinänen
Mielensäpahoittajan miniä - ensi-ilta 28.2. pienellä näyttämöllä
Miltä tuntuisi, jos appiukkona olisi valtakunnan virallinen mielensäpahoittaja?

Uskomattomaan suosioon Oulussa noussut Mielensäpahoittaja on kerännyt jatkuvasti täysiä katsomoita. Nyt herkkua on luvassa lisää, ja Mielensäpahoittaja saa vastaansa miniänsä joukkueineen.

Miniän osa ei liene koskaan helpoimmasta päästä, vaikka olisi uranainen Liisa. Liisa on tottunut suoriutumaan elämän ruuhkavuosista siten, että asiat tietyssä järjestyksessä. Uraa voi tehdä, kun mies hoitaa lapset ja appiukon arvostelua siedetään vain jouluisin.
Mutta mitä tapahtuu, kun Mielensäpahoittaja tulee yllättäen pakkohoitoon keskelle elintärkeää vapaata viikonloppua?

Omista oloistaan kaupunkimaisemaan karkotettu Mielensäpahoittaja on nykyajan rattaisiin heitetty kapula, joka pitää komedian käynnissä yhtä varmasti kuin urbaanin uraohjuksen juoksumatolle tyhjennetty perunasäkki.

”Ukosta paljastetaan nyt uusia puolia. Yhteentörmäys on väistämätön, kun miniä ja appiukko; uusi ja vanha maailma; kaupunki ja Sysi-Suomi; venäläisturistit ja talvisota törmäävät”, kertoo näytelmän ohjaaja Jukka Heinänen, joka on dramatisoinut molemmat Mielensäpahoittaja-näytelmät.
”Vinttikamarissa ollaan ukon omassa valtakunnassa. Siirtyessään pienelle näyttämölle Mielensäpahoittaja joutuu keskelle sitä nykymenoa, jota rakastaa kritisoida.”

Myös ensimmäinen Mielensäpahoittaja-näytelmä jatkaa ohjelmistossa, joten keväällä Oulussa on mahdollista nähdä molemmat esitykset. Mielensäpahoittajana molemmissa esityksissä on itseoikeutetusti näyttelijä Hannu Pelkonen.
Mielensäpahoittajan miniänä on Elina Korhonen ja muissa rooleissa Tomi Enbuska ja Anne Syysmaa. Dramatisointi ja ohjaus Jukka Heinänen, lavastus ja puvut Maija Tuorila. Mielensäpahoittajat pohjautuvat kirjailija Tuomas Kyrön teksteihin.

Timo Parvela
Keinulauta - ensi-aamu 29.4. pienellä näyttämöllä
Jokaisessa lapsessa asuu pieni karhu

Keinulaudan toinen pää on tyhjä. Toisessa istuu pikkukarhu Pii odottamassa keinukaveria, turhaan. Pii kirjoittaa muistikirjaansa: Keinuminen ei onnistu, jos toisessa päässä ei istu ketään. Kun suuri kuusi rysähtää keinulaudalle, Pii sinkoutuu avaruuteen. Alkaa seikkailu.

Kuun sirppiin tarrautunut Pii kuulee, että kuu ja aurinko keinuvat aina yhdessä. Seikkailunsa aikana Pii kohtaa monenlaisia olentoja ja huomaa, että elämässäkin kaikki menee ylös ja alas. On ikäviä asioita ja on mukavia asioita. Välillä tuntuu turvalliselta, välillä pelottaa. - Ja että ystävyys vaatii toisen huomioimista: joskus on helpompaa pelätä ja pelotella, jottei tarvitsisi asettua ystävyyden keinulautaan ja joutua hylätyksi.

Jokaisessa lapsessa asuu pieni yksinäinen karhu, joten Piin tarinaan perheen pienimpien on helppo samaistua. Yli 3-vuotiaille.

Keinulauta on palkittu Finlandia Juniorilla vuonna 2006. Kirjailija Timo Parvelan suosittuja ja luettuja kirjoja ovat myös mm. Ella- sekä Maukka ja Väykkä –sarjat.
Dramatisointi ja ohjaus Mikko Korsulainen, lavastus ja puvut Pirjo Valinen.

Pressikuvat ladattavissa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

teatteri.ouka.fi

Lisätietoja: teatterinjohtaja Mikko Kouki, p. 044 703 7014, mikko.kouki@ouka.fi ja tiedottaja Kaisu Innanen, puh. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs