Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Nuori kapinallinen aloittaa Ihmefilmin

Lahden kaupunki

Nuori kapinallinen aloittaa Ihmefilmin

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 09:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Nuorten elokuvakerho Ihmefilmin kuudes kausi Lahdessa alkaa 25. syyskuuta. Nuorilla on jälleen mahdollisuus nähdä kymmenen klassikko- ja kulttielokuvan sarja maksutta. Esitykset ovat Kino Iiriksessä torstaisin kello 16–18. Kerho on osa valtakunnallista Ihmefilmi -elokuvakasvatushanketta, jonka tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Ihmefilmin Lahdessa järjestävät kaupungin nuorisopalvelut ja elokuvateatteri Kino Iiris.

Tämän syksyn sarjan teemana on “nuoria ja kapinallisia” ja sen aloittaa luonnollisesti Nuori kapinallinen, joka teki James Deanista roolimallin monille 1950-luvun nuorille. Sarjan kotimaisuusaste on korkea, sillä mukana on neljä suomalaista elokuvaa: 80-luvun nuorisokuvaus Täältä tullaan elämä, Aki Kaurismäen ohjaama Ariel, nuoren Vesa-Matti Loirin tähdittämä Pojat ja dokumenttielokuva Joutilaat. Ruotsalaista elokuvaa edustavat Fucking Åmål ja Kimpassa, ranskalaista 400 kepposta ja Luokka. Sarjassa on myös ensimmäisen kerran anime-elokuva, huima klassikko Porco Rosso.

Ihmefilmin esitykset ovat avoimia kaikille 15 vuotta täyttäneille nuorille ja toisen asteen opiskelijoille. Mukana yhteistyössä on myös kaksi lahtelaista lukiota, joiden opiskelijat saavat sarjan katsomisesta opintosuorituksia.

Lisätietoja

Jarno Koskelainen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 383 6462
jarno.koskelainen@lahti.fi

 

Markus Lehtinen
Päijät-Hämeen elokuvakeskus / Kino Iiris
p. 040 743 8006
markus.lehtinen@kinoiiris.com

www.ihmefilmi.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs