Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Näyttely: Unlimited Design

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Näyttely: Unlimited Design

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2012 klo 10:10
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Lehdistötiedote 25.6.2012 Mikkelin amk, Savonlinna

 

 

Muotoilun opiskelijoiden näyttely Savonlinnassa

Pietari - Savonlinna - Unlimited Design - kansainvälinen yhteistyöprojekti

 

Näyttely on avoinna 29.6. - 28.7.2012 välisenä aikana Puistokatu 5, 1. kerros

joka päivä klo 10.00-17.00

Näyttelyn avajaisia vietetään 28.6.2012 klo 16.00

 

Mikkelin ammattikorkeakoulun viisi vaatemuotoilun ja teatteripuvustuksen opiskelijaa ovat osallistuneet yhdessä opettajansa muotoilun lehtori Seija Silvennoisen kanssa Venäjälle Pietariin suuntautuvaan kv-projektiin. Unlimited Design - projekti on ideoitu yhdessä arvostetun St Petersburg State Academy of Art and Industry named after A.L. Stieglitz korkeakoulun kanssa. Pietarista mukana projektissa on ollut neljä opiskelijaa professoriensa Svetlana Stazhkovan ja Anita Mahnovan kanssa. Tällä kertaa mukana on ollut myös kaksi saksalaista ja yksi italialainen Mikkelin ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelija. Projekti toteutetaan nyt kolmannen kerran ja joka kerta tulokset ovat parantuneet. Olemme oppineet tekemään yhteistyötä vuosi vuodelta paremmin, vaikka toki opiskelijat vaihtuvatkin vuosittain.

Alun alkaen tavoitteena on ollut toteuttaa yhteinen suunnitteluprosessi ja pienimuotoinen näyttely. Yhteisenä teemana ja lähtökohtana ovat olleet sekä venäläiset, että suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut. Tavoitteena oli luoda muodikas ja moderni mallisto. Teeman nimesimme Folklore Holiday, mikä jo nimenä kertoo siitä, että oli tarkoitus lähteä irrottelemaan perinteen pohjalta. Nyt ollaan projektissa aivan loppusuoralla. Kukin opiskelija on suunnitellut oman malliston, joka sisältää 5-7 asukokonaisuutta. Mallistosta on toteutettu yksi asukokonaisuus ja muut osat ovat esillä piirroksina ja luonnoksia.

Näyttely avautuu Savonlinnassa to 28.4.2012 klo 16.00. Toukokuussa näyttely oli avoinna kolme viikkoa Pietarin Etnografisessa museossa, siellä mistä projekti sai alkunsakin. Suomalaiset ja venäläiset opiskelijat aloittivat projektin joulukuussa 2011 tutustumalla ensin Etnografisen museon laajoihin kokoelmiin ja myöhemmin Suomessa mm. Jyväskylän käsi- ja taideteollisuusmuseon kokoelmiin, sekä suomalaisiin kansanpukuihin ja kansallispukuihin. Ryhmä kokoontui yhteisille intensiivijaksoille sekä Pietarissa, että Savonlinnassa yhteensä neljä eri kertaa. Niiden viikkojen aikana ryhmät tutustuivat muotiin, näyttelyihin ja alan yrityksiin molemmissa kohdemaissa. Opiskelijat myös luonnostelivat ja piirsivät yhdessä, sekä arvioivat toinen toistensa tuotoksia. Projektin viimeinen vaihe on pian avautuva näyttely Savonlinnassa.

 

Lisätietoja: Unlimited Design -projektista muotoilun lehtori Seija Silvennoiselta

puh: 050 312 5142, 0400 421 415 tai sähköpostitse seija.silvennoinen@mamk.fi

 

Olemme paikalla viimeistelemässä näyttelyä torstaina 28.6. aamupäivällä klo 10.00 -12.00.

Tervetuloa käymään luonamme silloin!

t. Seija Silvennoinen

 

YOUNG DESIGNERS:

 

Kati Lätti

Inka Hahto

Giulia Saito (italy)

Tuija Laine

Soili Saari

Hanna Huhta

Peixia Be (germany)

Christin Lange (germany)

Stanislav Pimenov

Nikolay Popov

Evgenia Myakisheva

Elena Koyusheva

 

PROJECT TEACHERS:

the Mikkeli University of Applied Sciences

Seija Silvennoinen

 

the Saint-Petersburg State Academy of Art and Industry named after A.L.Stieglitz

Svetlana Stazhkova and Anita Mahnova

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs