Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Museotasoinen myyntinäyttely Via Finlandia Valamon luostarissa 17.5.2016-17.5.2017

Valamon luostari

Museotasoinen myyntinäyttely Via Finlandia Valamon luostarissa 17.5.2016-17.5.2017

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 12:50
Julkaisija: Valamon luostari

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE

Tervetuloa Via Finlandia -taidenäyttelyn avajaisiin
tiistaina 17.5.2016 klo 14 (tiedotusvälineet tervetulleita jo klo 13 lähtien)
Valamon luostarin kulttuurikeskukseen, 
Valamontie 42, 79850 Uusi-Valamo

Tilaisuuden avaa arkkipiispa Leo. 
Näyttelyn on koonnut piispa Arseni.

********************************

TIEDOTE

Valamon luostarissa 17.5. avautuva näyttely Via Finlandia on läpileikkaus suomalaisten mestareiden kultakauden töistä. Samalla se on Suomen taiteen historian läpileikkaus. Näyttelyn teokset ajoittuvat 1800–1970-luvuille ja omistajasuku on kerännyt ne 30 vuoden aikana. Näyttelykokonaisuuteen on valittu kokoelmasta kultakin taiteilijalta paras mahdollinen teos. Taiteilijanimiä ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Albert Edefelt, Maria Wiik, Ellen Thesleff, Tyko Sallinen, Väinö Aaltonen ja Eero Nelimarkka. Näyttelyssä on myös ulkomaalaisten taiteilijoiden grafiikkaa, niminä mm. Picasso, Matisse, Dalí ja Miró.

Valamon luostarin edellinen näyttely, huipputaiteilijoiden kristillisaiheisia töitä esitellyt Mestarin jälki II, keräsi ennätysmäiset yli 15 000 kävijää ollen luostarin kaikkien aikojen suosituin näyttely. Kristillisten näyttelyiden jälkeen Via Finlandia tarjoaa monipuolisia aiheita Suomen kultakaudelta. 

Museotasoinen myyntinäyttely Via Finlandia on avoinna ensi vuoden toukokuuhun asti. Tulevan vuoden aikana sille odotetaan samankaltaista suosiota kuin edellisille näyttelyille. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 tämä näyttely myös omalta osaltaan kertoo palasen Suomen taiteen historiasta.

 

Valamon luostarin tiedottaja 
isä Simeon 
puh. 044 435 9232
simeon@valamo.fi

 

********************************

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs