Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Muotoilun opiskelijat toivat väriä ja pehmeyttä Konseptoriin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Muotoilun opiskelijat toivat väriä ja pehmeyttä Konseptoriin

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2013 klo 13:38
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Konseptoritila Innoparkissa on saanut ylleen uudet tekstiilit. HAMK muotoilun kolmannen vuoden opiskelijoiden tekstiiliryhmä on suunnitellut tilaan viihtyvyyttä luovat tuotteet: värikkäät huovasta valmistetut verhoelementit, akustiikkaa ja tilan monikäyttöisyyttä parantavan väliverhokokonaisuuden sekä kaksi akustoivaa kolmiulotteista seinäteosta. Tuotteet ovat täysin uniikkeja, kyseistä tilaa ja sen käyttötarpeita ajatellen suunniteltuja.

Veera Kolehmainen on suunnitellut ja valmistanut pitkät, ikkunaseinällä tilaa pystysuoraan jakavat ja yleisilmettä rauhoittavat huopapaneelit. Liike-niminen kuosi ilmentää ideoinnin ja luovuuden herättämää elävyyttä ja runsautta. Kolmessa erisävyisessä paneelissa on käytetty kaikissa samaa voimakkaan keltaista villahuopaa. Huopa valikoitui materiaaliksi, sillä tavoitteena oli luoda jotain uutta ja kiinnostavaa tavallisten verhojen sijaan.

Muunneltavan ja monikäyttöisen väliverhokokonaisuuden on suunnitellut Emma-Lotta Halmkrona. Väliverhot koostuvat seitsemästä eri verhosta, jossa on paneeli- ja suoraa verhoa. Paneeliverhoihin on suunniteltu tilaa ja verhoja varten oma kuosi – Konseptori. Väliverhot kokoavat yhteen hajanaisesti toimivaa tilaa ja myös jakavat sitä tarpeen mukaan vapaan liikuteltavuuden ansiosta.

Elina Haverisen ja Kati Mattilan suunnittelemat akustoivat teokset Kimara ja Kosmos tuovat tilaan leikkisyyttä, muotojen runsautta ja värikylläisyyttä. Suunnittelijat halusivat ilmentää teoksilla tilan energistä innovatiivista luonnetta ja yhteisiä oivalluksen hetkiä. Huopapintaiset teokset myös pehmentävät tilan äänimaisemaa.

Kuvassa Emma-Lotta Halmkrona kurkistaa suunnittelemansa verhokokonaisuuden välistä. Kuvaaja Veera Kolehmainen

Lisätiedot: Elina Haverinen, Emma-Lotta Halmkrona, Veera Kolehmainen, Kati Mattila, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs