Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » MUISTUTUS: TERVETULOA ARKKITEHTIPÄIVILLE JYVÄSKYLÄÄN 22.-23.5. 2015

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry

MUISTUTUS: TERVETULOA ARKKITEHTIPÄIVILLE JYVÄSKYLÄÄN 22.-23.5. 2015

Kutsu.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 09:39
Julkaisija: Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry

Tervetuloa Arkkitehtipäiville Jyväskylään 22.-23.5.2015. Tapahtumapaikkana on Kankaan tehdasmiljöö.

Tämänvuotinen teema PITKIN POIKIN kiertyy arkkitehtuurin liikkuvuuden ja kansainvälisen luonteen ympärille. Perjantain keynote-luennoitsijat tulevat Hollannista:

  • Hedwig Heinsman / DUS Architects: DUS Architects on arkkitehtuurin moniottelija. Toimiston työt ulottuvat tilateoksista ja tuotesuunnittelusta arkkitehtuuriin, kaavoitukseen ja urbaaneihin uudistushankkeisiin. Tuorein hanke on 3D Print Canal House, jossa pystytetään 3D- tulostustekniikalla toteutettava kanavatalo Amsterdamin keskustaan.
  • Oliver Thill / Atelier Kempe Thill: 2000-luvun nouseviin nuoriin toimistoihin lukeutuva Atelier Kempe Thill on kilpailuvoittojen myötä saanut toimeksiantoja mm. Saksasta, Belgiasta ja Itävallasta. Toimiston arkkitehtuuri on samalla eleetöntä, innovatiivista ja edullista.

Suomalaiset Jyväskylässä –puheenvuorossa arkkitehdit Anssi Lassila (OOPEEAA) ja Max Hartman (SARC) esittelevät paikallisia hankkeitaan: puukerrostaloalue Puukuokkaa ja Jyväskylän yliopiston käyttöön tulevaa Ruusupuisto-rakennusta. Mäntän taidemuseo Göstan suunnitelleet Uula Kohonen (Huttunen Lipasti Pakkanen Arkkitehdit) ja Boris Bezan (MX_SI architectural studio) kertovat, mitä erityislaatuista voidaan saavuttaa kansainvälisellä suunnitteluyhteistyöllä.

Perjantain seminaariohjelman yhteydessä jaetaan myös Nuoren arkkitehdin Wuorio -palkinto. SAFA –palkinto ja Otto-Iivari Meurman -palkinto jaetaan iltajuhlassa klo 20 alkaen. Seminaari 22.5. klo 10-17, Kankaan tehdasalueen Pituusleikkurihalli.

Kaikille avoimessa Pitkin Poikin Studiossa kolmen jyväskyläläisen asuinalueen – Kortepohja, Lutakko ja Kuokkala – arkea ja unelmia avaavat alueiden asukkaat, suunnittelijat, toteuttajat ja paikalliset vaikuttajat. Paneelissa mm. Markku Andersson, ent. kaupunginjohtaja ja nykyinen kortepohjalainen Bengt Lundsten, Kortepohjan kilpailun voittaja Ilkka Halinen, ent. kaupungin arkkitehti ja  Juhani Boman, Kuokkalan kilpailun voittaja. Pitkin Poikin Studio 23.5. klo 10-13,  Jyväskylän Lyseon juhlasali.

Lisätietoja ja ohjelma: https://www.safa.fi/arkkitehtipaivat/

Ilmoittautumiset, lehdistökuvat ja haastattelupyynnöt: Päivi Virtanen, tiedottaja, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, paivi.virtanen@safa.fi  p. 050 570 4180

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs