Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Monipuolista elokuvaohjelmistoa Juhlaviikoilla

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Monipuolista elokuvaohjelmistoa Juhlaviikoilla

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2014 klo 14:56
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti on monitaidefestivaali Helsingin juhlaviikkojen yhteistyökumppani. Elokuisissa tapahtumissa kohdataan mm. Aino Venna ja Mélièsin satuhahmot, valtaa vavisuttaneita tarinoita, laulun taikaa ja Puu-Vallilassa kuvattu helsinkiläiskomedia.

Elokuvateatteri Orionin syksyn säestetyt mykkänäytökset avaa kinokonsertti Värikkäät mykät, jossa nähdään ranskalaispioneeri Georges Mélièsin väritettyjä fantasiaelokuvia. Säestyksenä kuullaan kappaleita, jotka on säveltänyt nostalgisella Marlene-levyllään 2012 yleisön ja kriitikot ihastuttanut laulaja-lauluntekijä Aino Venna. Venna yhtyeineen myös säestää esityksen. Sunnuntaina 24.8. järjestettävät kaksi näytöstä (klo 14 ja klo 16) soveltuvat koko perheelle.

Tiistaina 19.8., Orionin syyskauden avauspäivänä, käynnistyy Vallan liikuttajat -sarja Milos Formanin klassikolla Yksi lensi yli käenpesän (1975). Juhlaviikoille suunniteltu sarja muistuttaa, kuinka elokuvantekijät ja elokuvat ovat haastaneet valtaa niin huikean komedian kuin järisyttävän draaman keinoin.

Seitsemän elokuvan sarjassa kuullaan myös alustuksia: Pier Paolo Pasolinin Matteuksen evankeliumin (1964) alustaa su 24.8. räväköistä kannanotoistaan tunnettu pastori, kirjailija Kai Sadinmaa. Dokumentaristi Susanna Helke (Joutilaat, American Vagabond) tulee puhumaan 26.8. ja 29.8. näytöksiin, jossa nähdään Luis Buñuelin Kulta-aika (1930) ja Jean Vigon Nolla käytöksessä (1933).

Taiteiden yönä Orionissa kaikuu laulu ensimmäisessä Suomifilmi sing along -tapahtumassa. Iltaa varten on koottu potpuri rakastetuista kotimaisista elokuvista vuosilta 1933–1968, ja kappaleet on tekstitetty yhteislaulua varten. Ilmainen näytös ajetaan kaksi kertaa torstaina 21.8. klo 21:15 ja klo 22:15.

Juhlaviikot huipentuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Kansalaistorin ilmaisiin leffapiknikeihin. KAVI on mukana lauantain ohjelmistossa Risto Jarvan komedialla Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975). Antti Litjan tähdittämässä, Puu-Vallilassa kuvatussa elokuvassa kansalaiset puolustavat asuinaluettaan.

Lisätiedot, pressikuvat:
Anna Möttölä, suunnittelija
anna.mottola@kavi.fi, 02953 38148

 

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs