Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mitä on tämän päivän kansanmusiikki ja -perinne?

Kalevalaisten Naisten Liitto

Mitä on tämän päivän kansanmusiikki ja -perinne?

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 10:27
Julkaisija: Kalevalaisten Naisten Liitto

Tampere Kalevalan kaupunkina 24.–25.8.2013

Kalevalaiset naiset ympäri Suomen kokoontuvat kulttuuripäiville Tampereelle 24.–25.8.2013. Tampereen kalevalaisuutta etsitään seminaarissa, retkillä ja kaikille kaupunkilaisille avoimissa kansanperinnekarkeloissa Laikunlavalla.

Kulttuuripäivät alkavat lauantaina seminaarilla Teatteri Frenckellissä klo 10. Elokuvaohjaaja Jari Halonen esittelee oman tulkintansa Kalevalasta ja kertoo marraskuussa ensi-iltansa saavasta Kalevala-aiheisesta elokuvastaan. Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja MuT Sari Kaasinen puhuu perinteen voimasta ja muuttuvaisuudesta. FM Risto Maula avaa sitä, miten kalevalaisuus on läsnä nykyajassa. Iltapäiväretkillä tutustutaan Tampereen kulttuuriperintöön.

Sunnuntaina Laikunlavan karkeloissa klo 11–14 nähdään ja kuullaan tämän päivän kansanmusiikkia: Puhti, Pekko Käppi, Aalto, Vellamo ja Helkanuoret. Lisäksi tanssitaan FolkJamia ja lapset ynnä muut innokkaat voivat leikkiä piiri- ja muita leikkejä Helkanuorten ohjaamina. Yleisö voi tuoda tunnistettavaksi omia korujaan Kalevala Korun asiantuntijalle. Paikalla on myös muita kansanperinne- ja kansankulttuuriyhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. 

Lisätietoja: Hanna Rantanen (Tampereen Kalevalaiset Naiset ry:n puheenjohtaja)

0400 880479 tai info@tamkn.com

www.tamkn.com/kulttuuripaivat
http://www.tamkn.com/kansanperinnekarkelot/

Kulttuuripäivät on joka toinen vuosi järjestettävä Kalevalaisten Naisten Liiton tapahtuma, josta vastaa tänä vuonna Tampereen Kalevalaiset Naiset ry. Kalevalaisten Naisten Liitto on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen perinne- ja kulttuurijärjestö, joka etsii uusia näkökulmia perinteisiin. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n. Liitossa on 62 jäsenyhdistystä ja jäseniä on yhteensä yli 4 000. Tampereen Kalevalaiset Naiset ry on Kalevalaisten Naisten Liiton jäsenyhdistys, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Liitetiedostot

Kalevalaisten Naisten Liitto on perinne- ja kulttuurijärjestö, joka tekee valtakunnallista kulttuurityötä. Liiton 60 jäsenyhdistystä rikastuttaa paikallista kulttuurielämää eri puolilla maatamme. Jäseniä yhdistyksissä on yhteensä yli 4000. Vuosittain vaihtuvan teeman alla järjestämme kulttuuritapahtumia, seminaareja ja matkoja. Kalevalaisuuden etsiminen nykyajasta on naisverkostomme kokoava voima. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs