Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mimmit seikkailevat syksyn väreissä

Lasten Keskus

Mimmit seikkailevat syksyn väreissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2013 klo 12:59
Julkaisija: Lasten Keskus

Mimmit ja luolan salaisuus jatkaa suosittua lastenkirjasarjaa. Tarinankertojana on Mimmit-yhtyeestäkin tuttu Pauliina Lerche ja kuvittajana graafikko Meri Mort.

 

Syksyyn sijoittuva seikkailu vie Mimmit lähimetsään. Syksy maalaa Vaskimetsää väreillään, ja muuttolinnut suhahtavat matkaan. Mimmeillä riittää puuhaa, kun he keräävät sieniä ja marjoja ja säilövät syksyn satoa. Metsästä kantautuva kumma ääni houkuttaa Mimmit uskaliaalle tutkimusmatkalle kallioluolan uumeniin.

 

Kirjojen vahva, värikylläinen ja persoonallinen kuvitus on kuvittaja- graafikko Meri Mortin käsialaa.

Hänen töitään on esillä Annantalon Kirjakahvilassa avatussa näyttelyssä sunnuntaihin 27.10.2013 asti.

Mort sanoo ottavansa vaikutteita vektoritekniikalla toteutettuun taiteeseensa erityisesti karjalaisesta perinteestä, koska on Mimmien tavoin kotoisin Pohjois-Karjalasta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Pauliina Lerche muodostaa Hannamari Luukkasen kanssa lahjakkaan sisarusparin Mimmit. He ovat suurelle yleisölle tuttuja myös Mimmikoto-ohjelmasta, jota esitetään MTV3:n Junior-kanavalla. Pirteät Mimmit valloittavat tarinoillaan, musiikillaan ja modernilla, kansanperinteestä ammentavalla tyylillään.

Mimmit esiintyvät Helsingin Kirjamessujen Tarinalaaksossa lauantaina 26.10. klo 11.

 

Aiemmin ilmestyneet teokset: Mimmit ja ketunpoikanen, Pakkasherra ja Kylmänhuokuja sekä Tule hyvä kakku!

 

Pauliina Lerche – Meri Mort: Mimmit ja luolan salaisuus. 28 s. L 85. ISBN 978-952-288-023-9. Lasten Keskus 2013. Ovh. 24,00

 

Lisätietoja: Meri Mort, merimort@gmail.com; Pauliina Lerche, lerchepauliina@hotmail.com; Lasten Keskus /viestintä: Marja-Liisa Saraste; marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi, (09) 6877 4568.

Arvostelukappaletilaukset ja kansikuvat: minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs