Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » MIKKELIN JUHANNUSTA JUHLITAAN KANSAINVÄLISILLÄ SUURMARKKINOILLA JA JUHANNUSKOKOLLA

Mikke ry

MIKKELIN JUHANNUSTA JUHLITAAN KANSAINVÄLISILLÄ SUURMARKKINOILLA JA JUHANNUSKOKOLLA

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 10:50
Julkaisija: Mikke ry

Mikkelin satamaan saapuu ensimmäistä kertaa Kansainväliset suurmarkkinat 18. - 21.6.2015. Markkinoiden etujoukot saapuvat huomenna tiistaina tapahtuma-alueelle. Tapahtuma aukeaa yleisölle torstaina 18.6 klo 10.

”Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat” kertoo tapahtuman järjestäjä Ari Kallas. ”Kauppiaita on ilmoittautunut mukaan yli 100 yli 30 eri maasta,” hän toteaa. Eurooppa on vahvasti esillä tapahtumassa, mutta myyjiä on mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasia myöden. Esimerkiksi paikalla on aito hollantilainen juustokauppias, Ranskasta aitojen crepesien valmistaja, leipomoita ja oliivikauppias. Italiasta on useita eri Italian alueiden herkkuja myyviä yrittäjiä, Saksasta baijerilaisia erikoismakkaroita sekä bretzel -leipomo. Käsityöläisiä on mm. Unkarista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Espanjasta. Kotimaastakin on esillä eri maakuntien erikoisuuksia Karjalaisesta kaupasta Ahvenanmaan herkkuihin.

 

Markkinoilla on tarjolla monipuolisesti erikoistuotteita, joita ei marketeista löydy. Suurmarkkinoilla on etusijalla itsetehtyjä tai -kasvatettuja tuotteita myyvillä kauppiailla. Tämä näkyy selvästi, sillä tarjolla on lukuisten alkutuottajien ja pienten elintarvikealan yritysten toinen toistaan mielenkiintoisempia ruokaherkkuja ympäri maailmaa.

 

”Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tunnelma on aivan ainutlaatuinen. Tapahtumassa oikeasti viihtyy pidempäänkin, sillä juttu luistaa monilla eri kielillä ja elämyksiä löytyy aivan kaikille vauvasta vaariin,” Kallas kertoo.

 

Mikke ry on ollut vahvasti mukana tapahtuman järjestelyissä. ”Kaupunkilaisilta ja matkailijoilta on tullut toiveita isommasta juhannustapahtumasta keskustassa. Nyt yhdistämme hienosti kansainvälistä meininkiä perinteiseen juhannustraditioon”, kertoo Mikke ry’n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij. ”Kokko poltetaan perinteiseen tapaan satamassa juhannusaattona klo 21,” hän muistuttaa.

 

Tapahtumaan odotetaan runsaasti kävijöitä. Lahdessa tapahtumassa vieraili 75 000 kävijää. Pysäköintiin suositellaan toriparkkia sekä Kenkäveron takana olevaa parkkialuetta. Mikkelin toriparkki on lupautunut antamaan 200 kävijälle yhden tunnin ilmaisen parkin. Parkkilipun voi noutaa Etelä-Savon Marttojen satamapaviljongista. ”Haluamme tukea tapahtumaa ja kannustaa käyttämään toriparkkia,” kertoo Mikkelin kiinteistöpysäkki Oy’n toimitusjohtaja Martti Lokka.

 

Markkinat ovat avoinna to-la klo 10-20 ja su klo 10-18. Juhannusaattona sytytetään juhannuskokko klo 21 ja monet ruokakauppiaat ovat lupautuneet pitämään kojujaan avoinna normaalia pidempään. ”Juhannusta kannattaa ehdottomasti lähteä viettämään Mikkeliin,” vinkkaavat Kallas ja Maczulskij.

 

 

Kansainvälisten markkinoiden kiertuepaikkakunnat ja aikataulu

 

Mikkeli  to-su 18.-21.6.2015

Lappeenranta  to-su 25.-28.6.2015

Kotka  to-su 2.-5.7.2015

Tampere  ke-la 8.-11.7.2015

Turku  ke-la 15.-18.7.2015

Rauma  to-la 23.-25.7.2015

Kerava  to-su 6.-9.8.2015

Helsinki  ke-su 12.-16.8.2015

Kuopio  to-su 20.-23.8.2015

Tornio-Haaparanta  to-su 27.-30.8.2015

 

Lisätietoja ja kuvia www.eurooppamarkkinat.fi

 

Lisätietoja:
Tiina Maczulskij
Mikke ry
toiminnanjohtaja

040 510 4096

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry (Mikke ry) on keskustan yritysten, kiinteistönomistajien ja Mikkelin kaupungin muodostama yhdistys, jossa jäsenet harjoittavat keskinäistä yhteistyötä. Yhdistyksen yhtenä päätavoitteena on tuottaa kilpailukykyä erityisesti keskustan perinteisille kivijalkamyymälöille, kahviloille ja ravintoloille. Yhdistyksen tarkoituksena on myös tuottaa keskustan viihtyisyyttä ja elinvoimaa parantavia suunnitelmia yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa, sekä tukea suunnitelmien toteuttamista yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Yhdistys järjestää myös keskustan elävyyttä edistäviä tapahtumia ympärivuotisesti ja julkaisee keskustan tarjontaa markkinoivaa viestintää.

www.mikkelinkeskus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs