Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mieskaveritoiminnassa jaetaan elämän oivalluksia

Pienperheyhdistys ry

Mieskaveritoiminnassa jaetaan elämän oivalluksia

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 08:00
Julkaisija: Pienperheyhdistys ry

Julkaisu mieskavereista, pikkukavereista ja heidän ajatuksistaan ja oivalluksistaan on julkaistu. Mieskaverit -julkaisu näyttää kuvin ja mieskavereiden, lasten ja äitien sanoin, miten yhdessä tekeminen on palkitsevaa ja mahdollisuus päästä mukaan lapsen maailmaan on monelle aikuiselle sinänsä jo kiehtovaa. Mieskaveri - lapsi-kaveruussuhteet ovat arvokkaita ihmissuhteita, jossa molemmat kasvavat.

"Pitää ymmärtää, että saa olla myös itsekkäistä syitä ryhtyä mieskaveriksi. Minulla ei ollut omia lapsia kun tapasin Jonin. Hänen kauttaan pääsin kurkistamaan pienen pojan elämään." -Jarmo, mieskaveri

Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistyksen jäsenistön aloitteesta syntynyttä vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Välittäviä aikuisia ei ole koskaan liikaa lapsen ja nuoren elämässä. Perheen turvaverkostoa laajentamalla myös yksin lastaan kasvattavan äidin jaksaminen helpottuu.

Mieskaveritoiminta on 24 vuoden aikana osoittanut merkittävyytensä monen miehen, lapsen ja äidin elämässä. Kavereina toimivat miehet ovat aikuisia, eri-ikäisiä miehiä, joilla on aikaa ja halua viettää aikaa lapsen tai nuoren kanssa. Lapset ovat tavallisia lapsia, joilta syystä tai toisesta puuttuu yhteys isäänsä tai muihin miehiin. Kaveruudelle ei ole sääntöjä, vaan jokaisesta kaverisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Tärkeintä on, että toiminta on kaikille osapuolille kivaa!

Julkaisun kuvat on ottanut kuvataiteilija, mieskaveri Petri Kaverma, joka toimi myös projektipäällikkönä mieskaveritoiminnan valtakunnallistamishankkeessa.

Julkaisu on verkossa http://issuu.com/pienperheyhdistys/docs/mieskaverit ja sitä voi myös tilata osoitteesta info@pienperhe.fi

 

Pikkukaveria ei jätetä –projektin (2012-2015) avulla mieskaveritoimintaa laajennettiin pääkaupunkiseudulta Tampereelle, Turkuun, Kuopioon ja Ouluun. Toiminta alkaa myös Vaasassa ja Lahdessa kevään aikana. Pikkukaveria ei jätetä -projekti kuuluu Emma & Elias -ohjelmaan, joka on RAY:n avustusohjelma.

Lisätietoja: Kaisli Syrjänen p. 0972068123, kaisli.syrjanen@pienperhe.fi

Pienperheyhdistys ry on yksivanhempaisten perheiden kansalaisjärjestö. Yhdistyksen perustehtävä on edistää lasten hyvinvointia tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia ja tukemalla vanhemmuutta. Yhdistyksessä voit olla mukana vertaistoiminnassa, vapaaehtoistoiminnassa ja vaikuttamassa perheiden asemaan.

www.pienperhe.fi

www.mieskaverit.fi 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs