Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mielensäpahoittaja oli suosituin Rovaniemellä

Rovaniemen Teatteri

Mielensäpahoittaja oli suosituin Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 10:19
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Toukokuu 2015 päätti Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterin evakkoajan, jota on jatkunut vuoden 2011 elokuusta. Evakko loppui Väistäjäisiin näyttäen katkelmina neljän vuoden tuotannot, joita on kertynyt yhteensä 62 vierailuesitykset mukaan lukien. Väistötiloissa teatteri pääsi parhaimmillaan 85 prosentin täyttöasteeseen. Suosituimmat näytelmät olivat Mielensäpahoittaja ja poika saavuttaen Rovaniemen ja Lapin esityksillään 6110 katsojaa sekä Satumaa 42 näytöksellä ja 5479 katsojalla. Lastenesityksistä korkeimman katsojaluvun keräsi Karhukirjeitä Karhumäestä saaden 4463 katsojaa.

Päättynyt kausi syksystä 2014 kevääseen 2015 saavutti kaikkiaan 22233 katsojan yleisön. Pudotusta edelliseen kauteen on runsaan tuhannen katsojan verran. Teatterinjohtaja Juha Vuorinen pitää lukua hyvänä siihen nähden, että teatteri joutui kesken vuoden tyhjentämään suurimman näyttämöistään rakennustyömaan alta. ”Tuloksesta huomaa, että meiltä puuttui tänä keväänä iso näyttämö ja että ohjelmisto painottui lasten- ja nuortenesityksiin. Lisäksi katsojat kertoivat odottavansa pääsyä Lappia-talolle.”, summaa Vuorinen.

Rovaniemen Teatterin kesä 2015 kuluu muuttaessa ja Lappia-talon tilojen valmistuessa. Syyskausi alkaa uudella organisaatiolla, teatterinjohtajana aloittaa Kari Väänänen ja hallintojohtajana Sari Alatalo. Alatalo siirtyy toimeen talouspäällikön tehtävästä. Teatteri viettää avajaisia 11.–12. syyskuuta ja ensimmäinen ensi-ilta on 26. syyskuuta, jolloin Tieva-näyttämölle valmistuu Esikoinen. Näytelmä pohjautuu Jari Tervon romaaniin, jonka on näytelmäksi kirjoittanut Esko Janhunen ja ohjaa Kari Väänänen. Ohjaaja kertoo tekevänsä ensemblensa kanssa elämänmyönteisen näytelmän. ”Vaikka huumoria piisaakin ja mielikuvitusta, Esikoisessa on mukana myös hurjia ja tummia sävyjä aina hulluutta myöten. Lopputulema on kuitenkin positiivinen, rakastava ja hymyllä lämmitetty.”, kertoo Väänänen.

Toisena ensi-iltaan tulee pohjoisirlantilaisen Marie Jonesin kirjoittama tragikomedia Pikavoitto, jonka ohjaa Kylli Köngäs. Näytelmää pääsee katsomaan Kero-näyttämöllä ja Lapin kunnissa. Sen lisäksi kiertueen ohjelmiston kuuluu lapsille suunnattu musiikillinen esitys Pilipaliprinsessa, jonka tarinan kulkuun katsojat saavat vaikuttaa.

Marraskuun 12. Tieva-näyttämölle nousee musiikkifantasia Kumiseva hanki. Esityksen tuotannossa on Rovaniemen Teatterin lisäksi mukana Kansalaisfoorumi, Lapin yliopisto, Lapin ammattiopisto, Lapin urheiluopiston tanssiala ja Seitakuoro. Draaman on käsikirjoittanut Pirkko Arstila ja säveltänyt Seppo Paakkunainen. Sen ohjaa Hannu Friman ja koreografia on Outi Kallaksen. Marras- ja joulukuulle sijoittuvat myös esitykset ravintolailtama Menuteatterista. Menuteatteri koostuu musiikillisista ja komediallisista teatteriannoksista, joita yleisö tilaa illan aikana.

Lisäksi Lappia-talossa vierailevat Helsingin kaupunginteatterin Kiviä taskussa 16.–17. marraskuuta sekä varieteeshow Varietee Magica 1. joulukuuta. Rovaniemen Teatterin tarjontaan kuuluvat myös tilaisuuksien järjestäminen ja Lappia-talon tilojen vuokraus, joita hoitaa myyntipäällikkö Minna Kurttila.


Lisätietoja saat teatterinjohtaja Juha Vuoriselta juha.vuorinen@rovaniemi.fi, 0400 282482 ja tuottaja Hanna Yli-Korpelalta hanna.yli-korpela@rovaniemi.fi, 0400 974702.

Oheiset kuvat ovat näytelmistä Esikoinen sekä Mielensäpahoittaja ja poika. Esikoisen kuvassa on Jari (Timo Vuento) ja Esme (Pirjo Leppänen). Mielensäpahoittaja ja poika ovat Vesa-Matti Komonen ja Jari Liukkonen. Esikoisen kuvan on ottanut Petri Teppo ja Mielensäpahoittajan Jouni Porsanger. 

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri palaa syksyllä 2015 Lappia-taloon, joka on viimeisen kahden vuoden aikana läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Rovaniemen Teatterin esityksiä pääsee näkemään Lappia-talon kolmelle näyttämölle; suurelle Tieva-näyttämölle, vinttinäyttämö Kerolle ja kellariteatteri Saivoon. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs