Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » METSÄHALLITUS JA MUDDUSJÄRVEN PALISKUNTA UUTEEN YHTEISTYÖHÖN

Metsähallitus

METSÄHALLITUS JA MUDDUSJÄRVEN PALISKUNTA UUTEEN YHTEISTYÖHÖN

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 14:02
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen ja Muddusjärven paliskunnan viimekeväiset erimielisyydet ovat takanapäin. Paliskunta ja Metsähallitus Metsätalous Oy päättivät aloittaa uudenlaisen yhteistyömenettelyn. Menettelyn tarkoituksena on sovittaa entistä paremmin yhteen metsätalouden ja porotalouden tarpeita.

Metsähallitus ja Muddusjärven paliskunta olivat erimielisiä vuonna 2010 tehdyn sopimuksen toteutumisen yksityiskohdista. Muddusjärven paliskunta esitti kesällä, että saamelaiskulttuurin harjoittamisen turvaamiseksi otetaan käyttöön uusi toimintatapa. Kansainvälisessä alkuperäiskansojen kulttuurien turvaamiseksi laaditussa Akwé: Kon -menettelyssä noudatetaan Metsähallituksen Akwé: Kon toimintamallia ja Akwé: Kon ohjeita.

Osapuolet tyytyväisiä ratkaisuun

Neuvottelussa sovittiin, että Metsähallitus Metsätalous Oy laatii paliskunnan alueelle 14 vuodeksi toimintasuunnitelman, joka sisältää suunnitelman hakkuiden sijoittamisesta ja kesätiestön rakennus- ja perusparannussuunnitelman. Toimintasuunnitelmaa tehdään yhdessä Saamelaiskäräjien nimeämän Akwé: Kon -työryhmän kanssa.

Toimintaa suunnitellaan vain nykyisin metsätaloustoiminnan käytössä oleville alueille. Akwé: Kon -työryhmän työskentelyn aikana toteutettavista metsätaloustoimista, alueista ja hakkuutavoista sovitaan yhdessä paliskunnan ja Metsähallituksen kesken.

Molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä erimielisyyksien ratkeamiseen ja uuteen toimintatapaan.

 

 

Lisätietoja:

Kirsi-Marja Korhonen, aluejohtaja       kirsi-marja.korhonen@metsa.fi, 0400 300 861

Liitetiedostot

 

Metsähallitus Metsätalous Oy on Metsähallituksen kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiön tehtävänä on valtion metsien hoito ja puunkorjuu monikäytön periaatteiden mukaisesti. Yhtiö myy PEFC-sertifioitua puuta.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs