Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mediakutsu: Vanhan Suurtorin uusien näyttelyiden avajaiset 10.9.2015 klo 17–20

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu: Vanhan Suurtorin uusien näyttelyiden avajaiset 10.9.2015 klo 17–20

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 09:24
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tervetuloa Vanhan Suurtorin uusien näyttelyiden avajaisiin
10.9.2015 klo 17–20.

Uudet näyttelyt avautuvat Brinkkalan Galleriassa, Ullakkogalleriassa, Vanhan Raatihuoneen galleriassa ja Galleria Bernerissä (Vanha Suurtori 3 ja 5, Turku).

Brinkkalan Galleria
Jenni Karhapää ja A. K. Autio: ”Embrace the Insanity” - Maalauksia ja veistoksia hulluudesta

Taiteilijatapaaminen 17.9.2015 klo 16

Taiteilijat tulkitsevat hulluuden teemaa kumpikin omilta tahoiltaan:
A.K. Autio: ”Teossarja kertoo rakastumisen ensihuumasta ja siitä kuinka yksi ihminen voi saada toisen pään sekaisin. Hyödynnän sokeria ja makeisia osana veistoksia ja maalausten tekstuuria. Sokeri sopii mielestäni materiaalina rakkauden teemaan, koska se on itsessään makeaa, riippuvuutta aiheuttavaa ja nautinnollista. Aivan kuin rakkauskin.”
Jenni Karhapää: ”Neuroottisuus ja järjen raunioilla seikkaileminen saavat minut tekemään taidetta. Saadessaan ongelmistaan yliotteen on ihmisen mahdollista ammentaa inspiraatiota kokemuksistaan ja tutkia niitä objektiivisesti, jopa huumorin keinoin. Maalaan akryyli- ja öljyvärein tajunnan rippeitä ja joutomaita, mielen romahduksen rajamaisemia ja visioita, mustetahramaisia ilmentymiä ja olentoja.”

Ullakkogalleria
Katja Härkki: ”Syvyyksiin”

Taiteilija käsittelee öljyväri- ja akryylimaalauksissaan ihmisen ja luonnon kohtaamista. Syvyyksiin -näyttelyssä esiintyy historiallista esineistöä, museaalista loistoa ja koristeellisuutta pimeyteen ja merellisyyteen upotettuna.

Vanhan Raatihuoneen galleria
Jarkko Rantanen: ”Törö – metsämaalauksia”

Kuvataiteilija Jarkko Rantasen Törö - metsämaalauksia -näyttelyn teokset tuovat esille metsän kerroksellisuuden ja monimuotoisuuden. Kuten aiemmissakin teoksissaan, Rantanen on kiinnostunut ihmisen muokkaamasta ympäristöstä. Mielenkiintoista maalausten aiheessa on se, miten metsä on suurilta osin palauttanut oman täydellisen järjestyksensä ihmisen ensin kajottua siihen. Taiteilijalle on tärkeää, että maalaukset kuvaavat nykyaikaa. Menneisyys on pinnan alla, selvästi havaittavissa tai osittain peittyneenä.

Galleria Berner
Merja Ylitalo: Uhanalainen

Lehdistötilaisuus torstaina 10.9.2015 klo 12.00–13.00

Kuvataiteilija Merja Ylitalo on tunnettu monipuolisena taiteentekijänä, nyt esillä galleria Bernerin näyttelyssä ovat maalaukset, joiden lähtökohtana on uhanalaisuus. Uhanalainen meri -maalauksilla Ylitalo haluaa korostaa sekä meren kauneutta, ainutkertaisuutta että saastuneisuutta. Asumme yhden hyvin ainutlaatuisen meren äärellä – meren, joka kaikesta kauneudestaan huolimatta on maailman meristä saastunein.

Näyttelyt ovat avoinna ajalla 11.9.–11.10.2015, ti–pe klo 12–19, la–su klo 11–17.
Gallerioihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt
Marjo Aurekoski-Turjas
puh. 040 652 8941, marjo.aurekoski-turjas@turku.fi
Turun museokeskus
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs