Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mediakutsu: Vanhan Suurtorin gallerioissa avattavien näyttelyiden tiedotustilaisuus

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu: Vanhan Suurtorin gallerioissa avattavien näyttelyiden tiedotustilaisuus

Tiedote.
Julkaistu: 31.07.2015 klo 10:38
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tervetuloa Vanhan Suurtorin gallerioissa avattavien näyttelyiden tiedotustilaisuuteen torstaina 6.8.2015 klo 13–14.

Vanhan Raatihuoneen Galleria
Panu Thusberg: Karttamerkintöjä

Taidemaalarina, -graafikkona ja kuvanveistäjänä tunnetun Panu Thusbergin abstraktien maalausten teemana ovat erilaiset kartat. Koska kartta kuvaa maastoa, vesistöjä, rakennuksia ja teitä tiettynä ajankohtana, käsittelee Thusberg aihetta myös ajan kuvana.

Thusberg maalaa ajan kerrostumia – miten kartta kertoo asutuksen sijainnista, kasvusta, kaupunkien muodostumisesta. Kun yhteen aikakauden karttaan lisätään seuraavan aikakauden tapahtumia, saadaan kuva siitä, mitä ajassa on tapahtunut. Toinen Thusbergin teosten lähtökohta on luonnonilmiöiden vaikutus rakennettuun ympäristöön ja luontoon.

Galleria Berner
Henna Tyrväinen: All Good Things Come to an End

Pieniä tarinoita katoamisesta, menetyksestä, kaipuusta, tyhjyydestä ja juhlista. Henna Tyrväisen näyttely sisältää uniikkeja serigrafioita toteutettuna pleksille ja satiinille, jotka kutsuvat katsomaan kaksiulotteista pintaa eri kulmista valon ja varjojen muokatessa teoksia.

Henna Tyrväinen (s.1987 Pieksämäki) on Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka pääsääntöisesti keskittyy taidegrafiikkaan ja analogiseen valokuvaan. 

Brinkkalan Galleria
Timo Kvist, Markku Lehtinen ja Juha Lukala: Miehen tie

Timo Kvistiä, Markku Lehtistä ja Juha Lukalaa yhdistää pitkäaikainen työ ja harrastuneisuus taiteen ja valokuvauksen parissa. Kaikki kolme valokuvaajaa ovat myös vuosien varrella suuntautuneet katuvalokuvaukseen. Jokainen heistä kokee itsensä enemmän kuvan ottajaksi kuin kuvan tekijäksi; kyse on ympäröivän elämän tarkkailusta ja ohimenevien hetkien tallentamisesta klassisen perinteen mukaisesti.

Kvistin, Lehtisen ja Lukalan yhteisnäyttelyn teeman taustalla on yhtäältä työ aikoinaan toimineessa Miehen tie -yhdistyksessä ja toisaalta halu nostaa esiin miehen elämän eri piirteitä niin vakavassa kuin humoristisessakin mielessä. Näyttelyn mahdollinen tuotto käytetään Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnan tukemiseen. Näyttelyn avaa Ensi- ja turvakotien liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen.

Ullakkogalleria
ÖTÖKKÄ

Kupittaan uuteen patsaspuistoon valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä veistos, jossa voi leikkiä! Leikkipaikan ideoimiseksi järjestettiin kuluneen kevään aikana kaiken ikäisille kaupunkilaisille avoimia työpajoja. Eri-ikäisten lasten työpajoissa valmistamia teoksia on nyt esillä Ullakkogallerian ÖTÖKKÄ-näyttelyssä.

Nämä teokset ovat olleet lähtökohtana Jan-Erik Anderssonin, Eero Merimaan, Jani Rättyän, Ann Sundholmin ja Oona Tikkaojan suunnittelemalle veistokselle. Näyttelyssä voi tutustua myös veistoksen pienoismalliin ja alueen asemapiirrokseen.

Ötökän toiseen siipeen tullaan kiinnittämään betonitäytteisiä kumisaappaita, joita kerätään kesän aikana. Osallistu siis teoksen toteuttamiseen tuomalla saappaasi Ullakkogalleriaan jonon jatkoksi!

Näyttelyt ovat avoinna 7.8.-6.9.

Lisätiedot
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Turun museokeskus
Marjo Aurekoski-Turjas, tutkija
puh. 040 652 8941, marjo.aurekoski-turjas@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs