Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Matematiikan yö Heurekassa 28.9. kello 10-22.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Matematiikan yö Heurekassa 28.9. kello 10-22.

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 08:26
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Matematiikan yö Heurekassa 28.9. kello 10-22.

 

Fraktaaleja, salakoodien purkamista, joukkoälyä! Platonin kappaleita, ristinollaa matemaattisilla pinnoilla, rallia Möbiuksen malliin ja paljon muuta! Matematiikkaa alkeista asiantuntijatasolle kellon ympäri.
 

Matematiikan yönä lauantaina 28.9. Heurekassa on hauskaa ja innostavaa tiedeohjelmaa kaikenikäisille. Ilmaista ohjelmaa on aamukymmenestä iltakymmeneen.

Aamun ja iltapäivän tapahtumat sopivat erityisesti lapsille ja perheille. Ohjelmassa on maksuttomia työpajoja, demonstraatioita, kisoja ja testauksia, luentoja ja esityksiä. Myöhäisiltaa kohti ohjelma muuttuu haastavammaksi ja sopii erityisen hyvin nuorille ja aikuisille. Viimeiset luennot ovat yliopistotasoisia – testaa, pyörryttääkö numeroiden pyöritys!

Matematiikan yön kaikki työpajat, demonstraatiot, esitykset ja kokeilupisteet ovat maksuttomia, samoin planetaariossa esitettävä fraktaalipläjäys. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsylippuhinnat.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Veikkauksen ja Helsingin yliopiston kanssa.

Lisätietoja: Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs