Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Massiivista Rahmaninovia ja pikkupianisteja

Oulu Sinfonia

Massiivista Rahmaninovia ja pikkupianisteja

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 15:50
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian konsertissa Madetojan salissa torstaina 12.11. kuullaan romantiikan aikakauden musiikkia. Konsertin solisti, nouseva pianistilupaus Martin Malmgren, on esiintynyt useiden suomalaisorkestereiden solistina ja saapuu nyt Ouluun ensikertaa. Laajaa kilpailumenestystä saavuttanut Malmgren esittää Rahmaninovin (1873-1943) ensimmäisen pianokonserton, joka tunteikkaassa yltäkylläisyydessään on Malmgrenin suosikkiteoksia. Konsertin avaa vauhdikas alkusoitto Carl Maria von Weberin (1786-1826) oopperasta Taika-ampuja. Konsertin päätteeksi kuullaan norjalaisen Johan Svendsenin (1840-1911) toinen sinfonia, jossa eurooppalaiset perinteet ja omintakeiset kansalliset piirteet sulautuvat yhteen orgaanisella tavalla. Svendsenin toisen sinfonian kantaesitys oli aikanaan Norjan musiikinhistorian kirkkaimpia tähtihetkiä ja se vetoaa edelleen yleisöihin kaikkialla.

 

Ennen konserttia Oulun konservatorion nuoret pianistit esittävät Ravintola Preludissa illan teemaan johdattavia pieniä sävellyksiä Pieni alkusoitto –nimisessä uudessa oheistapahtumassa. Pienessä alkusoitto juonnetaan ja tällä kertaa mukana on kolme 7-9-vuotiasta musiikin harrastajaa.

Göteborgista lähtöisin oleva pianisti Martin Malmgren on tullut tunnetuksi monipuolisena esiintyjänä, joka on yhtä lailla kotonaan resitalistina, orkesterisolistina ja kamarimuusikkona. Hänen ohjelmistonsa ulottuu varhaisesta barokista aina aikamme musiikkiin, ja hän tuo konserteissaan mielellään päivänvaloon unohduksiin jääneitä säveltäjiä ja teoksia. Malmgren on voittanut monia pianokilpailuja, mm. Ilmari Hannikainen -kilpailun vuonna 2014 ja Ljunggren-kilpailun Ruotsissa vuonna 2013. Kilpailuvoittojen myötä hänestä on tullut kysytty solisti. Malmgrenilla on musiikin kandidaatin tutkinto Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta ja musiikin maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiasta.

Ari Rasilainen kuuluu oman sukupolvensa tunnetuimpiin suomalaiskapellimestareihin. Ennen kapellimestarin uraansa Rasilainen toimi viulistina, muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa ja Helsingin kaupunginorkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Rasilainen johtaa säännöllisesti sinfoniaorkestereita Skandinaviassa ja Yhdysvalloissa sekä eri puolilla Eurooppaa. Hän on myös levyttänyt runsaasti, muun muassa kaikki Kurt Atterbergin sinfoniat ja konsertot sekä suurimman osan Aulis Sallisen sinfonisista teoksista.

Leena Pälli, intendetti

puh. 044 703 7210 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs