Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mäntän Food & Art -tapahtuma kutsuu nauttimaan ruoasta, keskusteluista ja taiteesta 28.–30.8.

Food Camp Finland

Mäntän Food & Art -tapahtuma kutsuu nauttimaan ruoasta, keskusteluista ja taiteesta 28.–30.8.

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: Food Camp Finland

Lähde päiväretkelle Mänttään! Food & Art -tapahtuma valloittaa taidemuseo Göstan pihapiireineen 28.–30.8. Viikonlopun aikana voi istahtaa pöytään nauttimaan Suomen kokkimaajoukkueen valmistaman lounaan sekä tutustua kansainvälisten huippukokkien työskentelyyn demokeittiössä. Lisäksi ohjelmaan kuuluu keskustelutilaisuuksia, lasten taidepaja sekä ruoka- ja käsityöläistori. Tapahtuma on ilmainen.

Nyt toista kertaa järjestettävä Food & Art sai alkunsa, kun Olo- ja Emo-ravintoloista tuttu ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä päätti kutsua kansainväliset kokkikollegansa tutustumaan Suomeen, sen raaka-aineisiin ja ruoanlaittoon. Yhdessä ruokayhteisö Food Campin kanssa kokkien kokoontumisen ympärille rakennettiin kaikille ruoan ja kulttuurin ystäville avoin tapahtuma. Tänä vuonna ohjelma on entistä monipuolisempi, ja vierailu Food & Artissa sopii erinomaisesti niin ruoka- ja taideharrastajien kuin koko perheen päiväretken ohjelmaksi.

Tapahtumassa kokkaavat kansainväliset huippukokit Cristina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot Ranskasta ja Malin Söderström Ruotsista. Suomalaista osaamista edustavat Jenni Bergström ja muu Suomen kokkimaajoukkue, Suomen Bocuse d’Or -kandidaatti Eero Vottonen, Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen sekä tietenkin tapahtuman isä Pekka Terävä.

Lounas- ja demokeittiöistä huippumakuja meiltä ja maailmalta

Taidemuseo Göstan pihalle avataan tapahtuman ajaksi ulkoilmaravintola, joka tarjoaa Suomen kokkimaajoukkueen valmistamaa kolmen ruokalajin lounasta pöytiin tarjoiltuna. Lounaan hinta on aikuisille 29 €, alle 12-vuotiaat lapset syövät puoleen hintaan ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Lounasravintolan yhteydessä on demokeittiö, jossa tapahtuman koti- ja ulkomaiset kokkivieraat antavat taidonnäytteitä osaamisestaan. Yleisölle on tarjolla maistiaisia.

Keskustelutilaisuudet kutsuvat pohtimaan ruokakulttuuria

Kolmipäiväinen kattava keskusteluohjelma sukeltaa syömisessä ja ruokakulttuurissa pintaa syvemmälle. Miten syöminen vaikuttaa onnellisuuteen? Miksi perheen yhteiset ruokahetket ovat niin tärkeitä? Miten kokkien julkkistuminen on vaikuttanut ravintoloiden menestykseen? Keskustelemassa ruoasta, syömisestä ja ruokakulttuurista on asiantuntijoita niin tieteen, journalismin kuin ravintola-alan huipulta. Lauantaina kävijöiden on myös mahdollista osallistua musiikilliseen suklaa-tastingiin tutkimaan, miten musiikki vaikuttaa makuaistiin.

Ohjelmaa myös perheen pienimmille

Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään lasten taidepajat, joissa tehdään värimatka kesämaisemiin luonnon raaka-aineista tehdyillä väreillä. Lisäksi koko perhe viihtyy Göstan taidemuseon pihapiirin ruoka- ja käsityöläistorilla, jossa on esillä paikallista osaamista sekä kauden ruokatuotteita.

Koe taidemuseo Göstan näyttelyt

Taidemuseo Göstassa ovat tapahtuman aikana nähtävissä mm. näyttely Korine ja Max E. Ammannin outsider-taiteen kokoelmasta, suomalaisten valokuvaajien kuvia Mäntästä sekä Antero Toikan veistoksia. Museossa voi ihastella myös Suomen ainoaa aitoa Monet-maalausta.

Tapahtuman koko ohjelma tiedotteen lopussa sekä osoitteessa www.foodcampfinland.fi.

www.foodcamp.fi

#foodandart2015

#foodcampfinland

 

Lisätietoja:

Riikka Kannas, toimitusjohtaja, Food Camp Finland, riikka.kannas@fatrabbit.fi, p. 040 354 6331

Pekka Terävä, pekka.terava@olo-ravintola.fi, p. 050 569 7095

Median kuva- ja haastattelupyynnöt:

Jaana Kiesiläinen, Viestintätoimisto Drum, jaana.kiesilainen@drum.fi, p. 050 358 2425

Tapahtumapaikka:

Taidemuseo Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä

www.serlachius.fi

Liitteenä:

Taidemuseo Göstan ilmakuva

 

Food & Art 2015 -ohjelma

PERJANTAI 28.8.2015           

Ulkotapahtumat

Ulkoilmaravintolan demokeittiössä perjantaina keittiömestarit Eero Vottonen klo 12.00, Cristina Bowerman klo 13.00 ja Malin Söderström klo 14.00. Demokeittiö ja ulkoilmaravintola avoinna klo 11.30–15.00.

Ruoka- ja käsityöläistori on avoinna klo 11.00–17.00.

Keskustelutilaisuudet Kivijärvisalissa

Henkilöbrändit ruoan ja taiteen maailmassa. Henkilöbrändäys on Suomessa nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Televisio on tehnyt keittiömestareista rokkitähtien veroisia julkkiksia ja taiteilijoista kulttuurin asiantuntijoita. Miten tunnettuus on vaikuttanut ravintoloiden ja taiteentekijöiden menestykseen ja ovatko kokemukset olleet pelkästään positiivisia? Keskustelemassa luova johtaja Anssi Järvinen (Superson, Helsinki), ravintoloitsija-keittiömestari Pekka Terävä (Olo- ja Emo-ravintolat, Helsinki) ja muotoilija Harri Koskinen.

Missä piileksivät kotimaiset huippunaiset – vai onko heitä? Suomalaisista huippukeittiöistä löytyy vuosi toisensa jälkeen uusia kansainvälisen tason mieskeittiömestareita. Naiset loistavat poissaolollaan ja näkymättömyydellään. Eikö ura huippukokkina kiinnosta nuoria naisia vai eivätkö naiset mahdu miesten johtamiin suomalaisiin huippukeittiöihin? Keskustelemassa keittiömestarit Jenni Bergström (Suomen kokkimaajoukkue), Matti Jämsen (Ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki) sekä keittiömestari ja lehtori Mervi Vilén-Peltoniemi (Ravintolakoulu Perho, Helsinki). 

Päivän keskusteluja johtaa Sallamaari Muhonen, Viestintätoimisto Netprofile

LAUANTAI 29.8.2015

Ulkotapahtumat

Ulkoilmaravintolan demokeittiössä lauantaina keittiömestarit Ylfa Helgadóttir klo 12.00, Suzuko Enomoto klo 13.00 ja Amandine Chaignot klo 14.00. Villa Maria -tasting 11.30–14.30 (30–45 min. per tasting). Demokeittiö ja ulkoilmaravintola avoinna klo 11.30–17.00.

Ruoka- ja käsityöläistori on avoinna klo 11.00–17.00.

Lasten ohjelma

Lasten taidepajassa luodaan luonnon raaka-aineista tehdyillä väreillä. Tunnin aikana tehdään värimatka kesämaisemiin William Lönnbergin Kesäaurinko-maalauksen innostamana. Ilmoittautuminen Taidemuseo Göstan infossa. Lasten värimatkat klo 11.00–12.00 ja 13.00–14.00.

Keskustelutilaisuudet Kivijärvisalissa

Musiikillinen suklaatasting. Kaikki aistit vaikuttavat makukokemuksiimme – ja usein meiltä huomaamatta. Lauantain avauksena tutkimme, millaisia makuhavaintoja musiikki nostaa esille maailman tunnetuimmasta suklaabrändistä, Valrhonasta. Tervetuloa makumatkalle, ensimmäiset 50 mahtuvat mukaan! Tutkimuksen toteuttaa Turun yliopisto, Functional Foods Forum.

Miten meistä tuli syyllistyjiä? Onko terveyttä korostavassa maailmassa enää lainkaan tilaa hedonismille vai onko terveellisyys uusi nautinto? Millaista on kohtuullinen elämä? Miten ravitsemusasiantuntijuus on muuttunut? Kaipaammeko monimutkaistuvassa maailmassa yhä enemmän henkilökohtaisia mentoreita? Onko syyllistymisen aiheet muuttuneet? Keskustelemassa mm. ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto), ravintoloitsija-keittiömestari Pekka Terävä (Olo- ja Emo-ravintolat, Helsinki) sekä ravintoasiantuntija ja tietokirjailija Jaakko Halmetoja.

Mistä syntyy suomalainen onni.Onnellisuutta pohditaan enemmän kuin koskaan, mutta mistä se onni loppujen lopuksi syntyy ja kuinka paljon siihen vaikuttavat yhteiskunnallinen ja taloudellinen tilanne ja kuinka paljon asiaan voi vaikuttaa itse? Mikä on onnellisuuden ja elämänhallinnan suhde? Miten ruoasta on tullut onnellisuuden ja elämänhallinnan yhä vahvempi symboli? Keskustelemassa filosofian professori Timo Airaksinen (Helsingin yliopisto), kustannusjohtaja Anna Baijars (Gummerus, Helsinki) ja päätoimittaja Minna McGill (Kodin Kuvalehti, Helsinki).

Miten suhtautumisemme syömiseen on muuttunut. Ruoka on yksi yhteiskuntamme ykköspuheenaiheista ja hyvä niin. Meistä on tullut entistä vaativampia syöjiä. Millainen on tämän hetken ja tulevaisuuden ruokapöytämme ja mitä odotamme ravintoloiltamme? Keskustelemassa toimitusjohtaja Timo Lappi (Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa, Helsinki), päätoimittaja Minna McGill (Kodin Kuvalehti, Helsinki) ja ravintoloitsija-keittiömestari Arto Rastas (Bistro Le Pot, Hella & Huone ja Villa Hakkari, Tampere).

Päivän keskusteluja johtaa Riitta Pollari, sisältötoimisto ERA Content 

SUNNUNTAI 30.8.2015

Ulkotapahtumat

Ulkoilmaravintolan demokeittiössä lauantaina keittiömestarit Jenni Bergström klo 12.00 ja Pekka Terävä klo 13.00. Demokeittiö ja ulkoilmaravintola avoinna klo 11.30–15.00.

Ruoka- ja käsityöläistori on avoinna klo 11.00–15.00.

Lasten ohjelma

Lasten taidepajassa luodaan luonnon raaka-aineista tehdyillä väreillä. Tunnin aikana tehdään värimatka kesämaisemiin William Lönnbergin Kesäaurinko-maalauksen innostamana. Ilmoittautuminen Taidemuseo Göstan infossa. Lasten värimatkat klo 11.00–12.00 ja 13.00–14.00.

Keskustelutilaisuudet Kivijärvisalissa

Mistä syntyy suomalainen onni.Onnellisuutta pohditaan enemmän kuin koskaan, mutta mistä se onni loppujen lopuksi syntyy ja kuinka paljon siihen vaikuttavat yhteiskunnallinen ja taloudellinen tilanne ja kuinka paljon asiaan voi vaikuttaa itse? Mikä on onnellisuuden ja elämänhallinnan suhde?  Miten ruoasta on tullut onnellisuuden ja elämänhallinnan yhä vahvempi symboli? Keskustelemassa ravintoloitsija-keittiömestari Pekka Terävä (Olo- ja Emo-ravintolat, Helsinki), toimitusjohtaja Riikka Kannas (Food Camp Finland, Helsinki) ja johtaja Pauli Sivonen (Serlachius-museot, Mänttä). 

Yhdessä syömisestä voimaa ja iloa koko perheelle. Perheet tasapainottelevat arjen kiireessä ja yhteiset ruokahetket ovat monessa perheessä harvinaista herkkua. Miksi yhteisiä ruokahetkiä kannattaa vaalia ja miten niistä saataisiin pidettyä kiinni? Keskustelemassa mm. keittiömestari Tapio Laine (Suomen Kokkimaajoukkue, Helsinki) ja toimitusjohtaja Riikka Kannas (Food Camp Finland, Helsinki).

Päivän keskusteluja johtaa Riitta Pollari, sisältötoimisto ERA Content 

Illalliset

Kansainväliset kokkivieraat, Eero Vottonen, Ismo Sipeläinen ja Suomen kokkimaajoukkueen Arto Lappalainen valmistavat yhdeksän ruokalajin illallisen perjantaina ja lauantaina. Illallistapahtumat on myyty loppuun.

 

Food Camp Finland varaa oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Liitetiedostot

Food Camp Finland on ruokayhteisö, jonka tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja yhdessä syömistä. Tätä teemme järjestämällä monimuotoisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja ruoan ystäville ja ammattilaisille sekä tulevaisuudessa myös mahdollistamalla ja tukemalla erilaisia ruokakulttuuria edistäviä hankkeita. Food Campin kaikkea tekemistä yhdistää sosiaalisen ruokailun korostaminen ja rento tunnelma. Meille ruokakulttuuri tarkoittaa iloja ja nautintoja, arjen ja juhlan jakamista hyvän ruoan ja juoman äärellä. Vuoden 2015 päätapahtumamme Food & Art tuo huippukokit ja ruokaharrastajat saman pöydän ääreen. www.foodcampfinland.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs