Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Makupala Centrian teatterifestareista Kokkolan kaupunginkirjastossa ke 2.4.2014

Centria-ammattikorkeakoulu

Makupala Centrian teatterifestareista Kokkolan kaupunginkirjastossa ke 2.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun parin viikon päästä käyntiin polkaistavilta teatterifestareilta on luvassa kymmenen minuutin mittainen makupala keskiviikkona 2.4. klo 16 Kokkolan kaupunginkirjaston torilla.

Teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Kirsikka Leinon ohjaus ”Samanlainen onni” on tarina 17-vuotiaan autistisen tytön Amalian ja hänen yksinhuoltajaisänsä arjesta, joka rikkoutuu uuden tukityöllistetyn hoitajan astuessa mukaan perheen elämään. Näytelmä on lämmin tarina ulkopuolisuudesta ja puhuu suvaitsevaisuuden puolesta. Näytelmän on käsikirjoittanut Kati Kaartinen.

YK:n yleiskokous on vuonna 2007 julistanut huhtikuun 2. päivän maailman autismitietoisuuden päiväksi. Vuosittain vietettävän päivän tavoitteena on kasvattaa yhteiskunnallista tietoisuutta autismista sekä edistää autististen ihmisten ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa.

- Maailmassa on liian vähän suvaitsevaisuutta ja tämä kertomus pyrkii lisäämään sitä, kertoo Leino. - Minusta tuntui tarpeelliselta tällaisen tempauksen järjestäminen, Leino jatkaa.

Samanlainen onni -näytelmän ensi-ilta on Studioteatteri Reaktiossa ke 23.4. Näytelmä on osa Centria-ammattikorkeakoulun kevään teatterifestareita, jotka ovat 7.4.–5.5. Festareilla nähdään yhteensä kuusi näytelmää.

Lisätietoja:
Opiskelija Kirsikka Leino, 045 344 9100, kirsikka.leino@cou.fi    
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja                                             517

Henkilöstömäärä                                   253

Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs