Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mafiapankkiireista seurapiirihaihin – Paolo Sorrentinon elokuvia Orionin keväässä ja uutuus kankailla ympäri Suomen. Tervetuloa lehdistönäytökseen Sorrentinon uutuuselokuvasta Youth Orionissa 2.12.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mafiapankkiireista seurapiirihaihin – Paolo Sorrentinon elokuvia Orionin keväässä ja uutuus kankailla ympäri Suomen. Tervetuloa lehdistönäytökseen Sorrentinon uutuuselokuvasta Youth Orionissa 2.12.

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Melankolinen mafiapankkiiri, jalkapallotähti, häikäilemätön poliitikko, koronkiskuri, seurapiirihai, ikääntyneet rokkarit ja elokuvantekijät. Uuden italialaisen elokuvan kärkiohjaaja Paolo Sorrentinon kamerakynä piirtää vaikuttavia tutkielmia maineesta, menestyksestä, vallasta ja kaiken tämän katoavaisuudesta. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistoteatteri Orionin keväässä nähdään Sorrentinon pitkät elokuvat läpimurrosta One Man Up (L’uomo in piú, 2001) parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin voittaneeseen Suureen kauneuteen (2013) ja viimeisimpään Youth (2015). Sarja käynnistyy keskiviikkona 3.2.2016.

Paolo Sorrentinon uusin elokuva, Michael Cainen ja Harvey Keitelin tähdittämä Youth saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan tammikuussa 8.1.2016. KAVI ja Finnkinon teatterilevitys järjestävät yhdessä lehdistönäytöksen Youthista keskiviikkona 2.12. klo 12.00 elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15). Tervetuloa!

Katso elokuvan traileri: https://youtu.be/ZYPkziJ7VuY

Youth - Synopsis
Säveltäjä ja kapellimestari Fred (Michael Caine) lomailee Sveitsin Alpeilla hyvän ystävänsä, ohjaajaveteraani Mickin (Harvey Keitel) seurassa. Fred on jättänyt uransa jo taakseen, eikä hänellä ole aikomustakaan palata sen pariin. On kuitenkin eräs, joka ei suostu hyväksymään kieltävää vastausta: Englannin kuningatar Elisabet II.  

Mick työstää elokuvakäsikirjoitusta, josta on kenties tuleva hänen viimeinen ja tärkein teoksensa. Päänvaivaa tuottavat elokuvan loppu ja sen vastahakoinen tähti (Jane Fonda).

Miehet seuraavat mielenkiinnolla ja hellyydellä omien lastensa ja hotellin muiden vieraiden elämää. Fredin tytär (Rachel Weiz) käy läpi aviokriisiä. Salaperäinen näyttelijä (Paul Dano) valmistautuu poikkeukselliseen rooliin. Tyylilleen uskollisena ohjaaja Paolo Sorrentino kuvaa heidän elämäänsä huikein visuaalisin kuvin ja vinon huumorin säestyksellä.

Italialaisen Sorrentinon edellisessä elokuvassa Suuri kauneus (La Grande Bellezza, 2013) heittäydyttiin roomalaisen dekadenssin pauloihin. Elokuva oli yksi viime vuoden palkituimmista: se nappasi parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin ja palkittiin myös Golden Globella, BAFTAlla ja Euroopan elokuva-akatemian palkinnolla. Uusi elokuva Youth sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla keväällä 2015 ja esitettiin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin päätöselokuvana syksyllä 2015.

Orionin Sorrentino-sarjan lisätiedot:
Anna Möttölä
suunnittelija, KAVI
anna.mottola@kavi.fi
p. 02953 38148

Youth-elokuvan lehdistökuvat:
www.filmikamari.fi/pressit
Käyttäjänimi: Press
Salasana: noutaja

Lisätiedot Youth-elokuvan ensi-illasta, lehdistömateriaalit:
Liisa Sauri
Marketing Coordinator
Theatrical Distibution

FINNKINO OY
Mannerheimintie 113
FI-00280 Helsinki – Finland
Tel. +358 50 358 5488
liisa.sauri@finnkino.fi

 

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs