Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Määrärahaleikkaukset murentavat suomalaista kulttuuriperintöä

Museovirasto

Määrärahaleikkaukset murentavat suomalaista kulttuuriperintöä

Tiedote.
Julkaistu: 05.01.2016 klo 09:18
Julkaisija: Museovirasto

Pääjohtaja Juhani Kostet kritisoi Museoviraston blogissa ankarasti Museoviraston määrärahojen ja museoiden valtionosuuksien leikkauksia. Niitä koskeneissa uutisissa painottuivat museoiden sulkemiset.  Museoiden avoinna pitäminen ja siihen liittyvä näyttely- ja tapahtumatoiminta on yleisölle näkyvintä toimintaa, mutta Museoviraston ja museoiden toiminta on paljon muutakin.

Leikkausten seuraukset vaikuttavat koko yhteiskuntaan: työttömyys lisääntyy museoalalla, kulttuuriympäristöä koskevien lausuntojen jatkuvasti lisääntyvään tarpeeseen ei pystytä vastaamaan minkä seurauksena kaavoitushankkeet viivästyvät ja keskeyttävät monia nykyisessä taloudellisessa tilanteessa tärkeitä työllistäviä hankkeita, tutkimusedellytykset vaarantuvat, kun arkistojen ja kirjastojen toimintaa joudutaan supistamaan, museo- ja kulttuuriperintöalan opiskelijat jäävät vaille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja jne.

Pääjohtaja Kostet sanoo, että Museoviraston talouskehysten laskeva trendi pitää saada loppumaan, jos kansallista kulttuuriperinnön kokonaisuutta halutaan valtakunnallisesti vaalia ja viraston toimintaa kehittää niin, että sillä olisi yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Rahaa on kohta vain seiniin ja kalliisiin valtionhallinnon keskitettyihin palveluihin. Toiminta saati toiminnan kehittäminen on mahdotonta, kun ei ole tekijöitä.

Pääjohtaja Juhani Kostetin kirjoitus on Museoviraston blogissa osoitteessa
http://blogi.nba.fi/2016/maararahaleikkaukset-murentavat-kulttuuriperintoa
Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs