Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » M.A. Nummisuutarit – sisäkesäteatteria Oulun kaupunginteatterissa

Oulun kaupunginteatteri

M.A. Nummisuutarit – sisäkesäteatteria Oulun kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 14:33
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterissa nähdään tulevana kesänä ensimmäisen kerran sisäkesäteatteria. M.A. Nummisuutarit -esityksen ensi-ilta on keskiviikkona 24.6. klo 19 pienellä näyttämöllä.

Näytelmä pohjautuu Aleksis Kiven (1834-1872) vuonna 1864 kirjoittamaan suomalaisen näytelmäkirjallisuuden merkkiteokseen, maamme suosituimpaan puhenäytelmään Nummisuutarit. Sen kantaesitys nähtiin Suomalaisen teatterin esittämänä vuonna 1875 Oulun Seurahuoneella, nykyisellä kaupungintalolla. Tänä vuonna kantaesityksestä tulee kuluneeksi 140 vuotta.

Oulun kaupunginteatterin ja Sisäkesäteatterin yhteistuotanto korostaa entisestään alkuperäistekstin koomisia ja koskettaviakin tilanteita. Ihmiselon todentuntuinen kuvaus on kaikkea muuta kuin tosikkomaista ja juonenkäänteitä on runsaasti. M.A. Nummisen musiikillisen tuotannon klassikkolauluja (mm. Jenkka hevosen puhdistamisesta, On sika kunnossa ja Kissa Vieköön) on sisällytetty näytelmän juoneen eläimellisiä siltoja käyttäen, mihin myös nimi M.A. Nummisuutarit viittaa.

Näytelmän rooleissa nähdään Lotta Vaattovaara, Pete Miettunen, Juho Itkonen, Antti Viitala, Tommi Saha, Anu Enqvist ja Sirpa Grip. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Janne Kuustie. Musiikin on sovittanut M.A. Nummisen musiikin pohjalta Tommi Saha, joka myös johtaa orkesteria.

Sisäkesäteatteri on produktiokohtaisesti koottava teatterialan ammattilaisista koostuva ryhmä. Sen aikaisempia teoksia ovat olleet Minna Canthin Kovan onnen lapsia, Juha Hurmeen Suuri Urheilunäytelmä, Runar Schildtin Hirsipuumies ja Aleksis Kiven Seitsemän Sielun Veljestä.

Kesän esitysajat ja -paikat ovat nähtävissä teatterin nettisivuilta teatteri.ouka.fi.

Pressikuva ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätiedot: Janne Kuustie p. 0400 963 145, janne.kuustie@dnainternet.net

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs