Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Luonto lainassa kirjastoissa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonto lainassa kirjastoissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2014 klo 18:28
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonto lainassa -viikkoa vietetään kirjastoissa 10.–16.2.2014. Kirjastojen luontoviikossa on mukana ennätykselliset 255 kirjastoa eri puolilla Suomea. Ne nostavat viikon aikana esiin myös paikallisesta näkökulmasta luonto- ja ympäristöasioita.

Luonto lainassa -viikon uudistunut nimi muistuttaa, että upea luontomme on meillä vain lainassa ja vaatii huolenpitoa säilyäkseen tuleville sukupolville. Suomen luontotyypeistä jopa puolet ja kasvi- ja eläinlajeista joka kymmenes ovat uhanalaisia. Suomalaiset ovat silti Euroopassa kaikkein vähiten huolissaan luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä.

"Teemaviikosta on pyritty tekemään aiempaa toiminnallisempi. Kirjastoissa järjestetään aktiviteetteja, kuten luontosatuhetkiä lapsille, tai kootaan esille kirjoja, joissa luonto ja ympäristö ovat tärkeässä roolissa”, iloitsee Kirsi Ahonen Suomen luonnonsuojeluliitosta. "Talvi-iltoina on mukava virittäytyä luontotunnelmiin kirjojen parissa, kevään lähestymistä ja valon lisääntymistä odotellessa", Ahonen kannustaa.

Yksi osallistuvista kirjastoista on Vihdin kunnankirjasto.

”Olemme osallistuneet teemaviikkoon jo useana vuonna, koska Vihdissä luonto on lähellä ja luontoharrastajiakin paljon. Luonto koskettaa aiheena kaikkia. Pidämme muun muassa tietokilpailun ja satuhetken lapsille. Tänä vuonna halusimme tarjota aikuisillekin mahdollisuuden osallistua ja järjestämme luontoaiheisen kirjoituskilpailun”, kertoo informaatikko Lotta Jansson Vihdin kunnankirjastosta.

Kirjastojen henkilökunnan järjestämän toiminnan lisäksi myös Suomen luonnonsuojeluliiton paikallistoimijoita esittäytyy kirjastoissa ja järjestää niissä tapahtumia kuten valokuvanäyttelyitä, ympäristötietoiskuja ja retkiä talviseen lähiluontoon.

Luonto- ja ympäristöasioiden teemaviikkoa on vietetty kirjastoissa vuodesta 1999 lähtien. Luonto lainassa -viikon järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, sen nuorisojärjestö Luonto-Liitto sekä Suomen kirjastoseura.

 

Lisätietoja:

Kirsi Ahonen, teemaviikon koordinaattori, p. 046 600 8109, kirsi.ahonen@sll.fi

Luonto lainassa -viikkoon osallistuvien kirjastojen luettelo:
http://www.sll.fi/luontolainassa-kirjastot

SLL:n verkkosivuilla Luonto lainassa -viikosta:
http://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/luontolainassa

Liitteenä kuva Luonto lainassa -viikosta esim. verkkokäyttöön (600px × 276px)

 

Liitetiedostot

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, p. 050 564 2283, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs