Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lumenveistäjien SM-joukkue niitti mainetta Japanissa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Lumenveistäjien SM-joukkue niitti mainetta Japanissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2012 klo 10:05
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilijaopiskelijoiden lumenveiston SM-joukkue osallistui Sapporo Snow Festival -tapahtumaan Japanissa 6.–12.2.2012. Suomea edustanut Ragnarøk-joukkue palasi kotimaahan sunnuntaina 12. helmikuuta mukanaan nippu uusia kokemuksia ja kilpailukutsuja.

Maailman suurimpaan ja arvostetuimpaan lumenveistokilpailuun osallistui kaikkiaan 16 maata. Kolmihenkiset maajoukkueet edustivat kukin oman maansa mestaruustasoa. Kilpailussa palkittiin viisi parasta työtä:

1. sija: Hong Kong, ”The Leaping Dragon”

2. sija: Ruotsi, ”Sweden no OMIYAGE”

3. sija: Liettua, ” Fragile Beauty is Under Pressure. Take care”

4. sija: Thaimaa, ” Manohra”

5. sija: Singapore, ” Friendship”

Suomen joukkueen muodostivat KyAMK:n muotoilijaopiskelijat Janne Andberg, Leevi Markkula ja Matti Vaskimo. Kolmikko osallistui kilpailuun ”Chasing day and night” -nimisellä teoksella, jonka tarina on peräisin skandinaavisesta mytologiasta. Kilpailutyön näytöskappale on kevään ajan ollut nähtävillä matkailukeskus Rukan Salongin ympäristössä. Lue lisää aiemmasta mediatiedotteesta: www.kyamk.fi/Ajankohtaista/Mediatiedotteet/?news_id=726&start=0 .

Joukkueen lopullinen sijoitus Sapporossa jäi virallisen kärkirankingin ulkopuolelle, mutta tapahtuma poiki tiimille lukuisia kutsuja ja kontakteja lumenveiston suurtapahtumiin ympäri maailmaa. Kokoonpano sai kiitosta skandinaavisesta tyylistään ja holistisesta lähestymistavastaan lumenveistoon.

Sapporo Snow Festival -kilpailu järjestettiin nyt 39:ttä kertaa. Voittajamaa Hong Kong on osallistunut tapahtumaan 37 kertaa ja vuoden 2012 kärkisija oli maan 30.. Palkinnot jaettiin tapahtuman päätösseremoniassa 11. helmikuuta. Kuvat kaikista kilpailutöistä ovat nähtävillä tapahtuman nettisivuilla osoitteessa www.snowfes.com/english/contest/index.html#3 .

Tapahtuma keräsi seitsemänä päivänä yli kaksi miljoona kävijää ja mediassa tapahtumaa seurattiin ympäri maailmaa. Veistopäiviä oli neljä ja veistoaikaa 12 tuntia päivässä. Kilpailun sääolosuhteet olivat Suomen joukkueen mukaan haastavat mutta kilpailujärjestelyt toimivat moitteetta.

”Puolet ajasta veistimme plussakelissä, puolet pikkupakkasessa. Jokaiselle joukkueelle oli etukäteen merkitty ja rajattu oma suoritusalue lumikuutioineen. Veistoalueet olivat hieman ahtaat, mutta järjestelyt toimivat ja tarjolla olevat työkalut, varusteet ja päivittäin vaihtunut etninen muonitus olivat todella hyviä” tiimi kertoo.

Joukkueen kilpailumatkaa tukivat Varusteleka Oy, Kouvolan kaupunki, KyAMK ja Pääkaupunkiseudun SP-Siivous Oy. Japanissa joukkueen isäntänä toimi Suomi-Hokkaido seura seuran johtokunnan jäsen Hideaki Mizumoton johdolla.

Ragnarøkin kilpailukausi päättyi tältä keväältä Sapporoon ja työt jatkuvat toistaiseksi opintojen parissa. Joukkueen jatkosuunnitelmat selkenevät kevään ja kesän aikana.

Lisätiedot

 

Ragnarøk Snøw Sculpting: ragnarok-sst.blogspot.com/

Sapporo Snow Festival: www.snowfes.com/english/

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Muotoilun opiskelijat Janne Andberg, p. 044 300 4803

Leevi Markkula, p. 040 596 7825

Matti Vaskimo, p. 040 706 9134

etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

www.kyamk.fi

 

Kuva joukkueesta liitteenä. Kuvateksti: "Kuvassa vuodesta 2009 lähtien kokoonpanolla Janne Andberg (vas.), Matti Vaskimo ja Leevi Markkula kisannut Ragnarøk."

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs