Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » LSO:n konserttimestari Gordan Nikolić Oulunsalo Soihin

Oulunsalo Soi

LSO:n konserttimestari Gordan Nikolić Oulunsalo Soihin

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2013 klo 08:00
Julkaisija: Oulunsalo Soi

Lontoon sinfoniaorkesterin konserttimestari Gordan Nikolić on saapunut konsertoimaan Oulunsalo Soi – Oulun seudun XVI musiikkijuhlille 1.-6. elokuuta. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii toista vuotta mezzosopraano Virpi Räisänen.

Serbiassa vuonna 1968 syntynyt viulisti Gordan Nikolić on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista viulisteista. Vuonna 1997 Nikolić pyydettiin Lontoon sinfoniaorkesterin konserttimestariksi hänen voitettuaan useita palkintoja ja työskenneltyään ympäri Eurooppaa mm. Lausannen kamariorkesterin ja Euroopan kamariorkesterin konserttimestarina. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisten tämän hetken merkittävimpien sinfoniaorkestereiden solistina.

Solistin ja konserttimestarin töiden ohella Nikolić on opettanut vuodesta 2000 lähtien Lontoon kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, jossa hänellä on jousiyhtyesoiton professuuri. Hollannissa hän on opettanut Rotterdamin konservatoriossa kymmenen vuoden ajan. Hän on myös toiminut Alankomaiden kamariorkesterin taiteellisena johtajana ja konserttimestarina vuodesta 2004 lähtien.

Oulunsalo Soi -festivaalilla Nikolićia voi kuulla peräti neljässä konsertissa. Oulun tuomiokirkon Kakarat ja kerubit -avajaiskonsertissa perjantaina 2.8. viulisti esiintyy yhdessä kaikkien huippuesiintyjien kanssa. Vielä samana iltana hän soittaa J. S. Bachin kenties kuuluisimman viuluteoksen, Viulupartita nro 2 d-mollin intiimissä kotikonsertissa. Nikolić esiintyy myös sunnuntaina 4.8. Lumijoen kirkossa, jossa kuullaan mm. K. A. Hartmannin Concerto funebre.

Maanantaina 5.8. Nikolić pitää resitaalin yhdessä ranskalaisen pianistin Raphaël Drouinin kanssa. Oulun kaupungintalon juhlasalissa kuullaan L. van Beethovenin Kreutzer-sonaattina tunnettu Viulusonaatti nro 9 sekä C. Debussyn Viulusonaatti g-molli vuodelta 1917.

Kamarimusiikin mestari Ranskasta

Nikolićin kanssa konsertoiva ranskalainen pianisti Raphaël Drouin (s. 1977) on hyvin kysytty kamarimuusikko, jonka erikoispiirteisiin kuuluu kamarimusiikkiohjelmistonkin soittaminen ulkoa ilman nuotteja. Kamarimusiikkikumppaneinaan hänellä on ollut Euroopan huippunimiä: tähtiviulisti, kapellimestari Jean-Jacques Kantorow, Kuhmon kamarimusiikin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn, sellisti Michel Strauss sekä Trio Fontanarosan viulisti Patrice Fontanarosa kuin myös pianisti Christian Ivaldi ja Pariisin konservatorion professori, sellisti Alain Meunier.

Drouin on esiintynyt merkittävillä estradeilla sekä kotimaassaan Ranskassa että ulkomailla, kuten Saksassa, Englannissa, Tsekissä, Marokossa ja Yhdysvalloissa. Pianisti on myös säveltänyt, ja hänen tuotantoonsa kuuluu kaksi pianokonserttoa, useita sinfonisia teoksia sekä kamarimusiikkia. Drouin on levyttänyt Tamino-levymerkille Joseph Haydnin, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Beethoven trioja yhdessä viulisti Anton Matalaevin ja sellisti Virginie Constantin kanssa.

Drouin esittää Oulunsalo Soi -avajaiskonsertissa finaaliosan 13-vuotiaan F. Mendelssohnin säveltämästä Pianokonsertto a-mollista. Hailuoto-päivänä lauantaina 3.8. pianisti soittaa Hailuodon kirkossa kaksi kamarimusiikin helmeä: J. Brahmsin Pianokvintetto f-mollin sekä R. Schumannin Viulusonaatti a-mollin yhdessä Oulunsalo Soi -residenssiorkesterin konserttimestarin Janne Nisosen kanssa.

Oulunsalo soi järjestetään 1.–6. elokuuta. Konserttipaikkoja on tänä vuonna Oulussa, Oulunsalossa, Hailuodossa, Lumijoella, Limingassa ja Yli-Iissä. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä.

 

 

 

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Oulunsalon Kulttuuri-instituutti ja festivaalin kannatusyhdistyksenä toimiva OuMuska ry. Oulunsalo Soi on Finland Festivalsin jäsen ja osa Oulun juhlaviikot -tapahtumaverkostoa. 

Oulunsalo Soin taiteilijat ovat Oulussa 31.7. alkaen. Lisätiedot ja taiteilijoiden haastattelupyynnöt: konserttisihteeri, press-vastaava Jenni Kinnunen jenni@oulunsalosoi.fi, 046 905 8191.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs