Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Linnanvirta 2015 muuttaa Kajaanin rantapuiston juhla-areenaksi

Metsähallitus

Linnanvirta 2015 muuttaa Kajaanin rantapuiston juhla-areenaksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 08:30
Julkaisija: Metsähallitus

Tiedote sisältää ohjelman ja julkaisuvapaan kuvan

Linnanvirta 2015 valtaa Kajaanin rauniolinnan ja rantapuiston 21.-23.8. 2015. Ensimmäistä kertaa järjestettävä ilmaistapahtuma tarjoaa runsaasti musiikkia, taidetta, pop up –ravintoloita ja elämyksellisiä historiaopastuksia. Linnan ja rantapuiston lisäksi juhla levittäytyy Siriukseen, Karolineburgiin sekä Teppanakeskukseen, joiden avoimien ovien takana nähdään myös monenlaista ohjelmaa.

Tapahtuma on todellinen runsaudensarvi: Esiintyjiä on useita kymmeniä, ja ohjelmalehtisessä on 50 erillistä esitystä.
”Järjestäjät haluavat nyt toteuttaa kaupunkilaisten pitkäaikaiset haaveet Linnanvirran kauniin ympäristön käyttämisestä laajassa mitassa”, tapahtuman tuottaja Veikko Leinonen Metsähallituksen luontopalveluista kertoo.

Ohjelma jakautuu kolmelle päivälle ja pitää sisällään niin nykykulttuuria kuin historian havinaa. Ideana on, että jokainen voi suunnitella Linnanvirrassa juuri itseä kiehtovan ohjelmakokonaisuuden.

Perjantaina juhlitaan modernin kaupunkikulttuurin hengessä kello 17.45 - 23.00.
”Tarjolla on runsaasti musiikkia ja erilaisia taide-elämyksiä ainutlaatuisissa ympäristöissä. Runoutta veden äärellä, ambient-musiikkia linnanpihalla, yhteislaulutilaisuus Ämmäkosken partaalla, sirkusta ja stand up –komiikkaa rantapuistossa, jouhikkorokkari Pekko Käpin mystistä ugribluesia elokuun yöhön pimenevässä linnassa, huikealla groovella toimiva kahdeksanhenkinen funk- ja discobändi Marmaladies, oululaisen Tulikukan tuliesitys ja paljon muuta”, Leinonen esittelee.

Ohjelmaa on yhtä aikaa monessa pisteessä, joten yleisö voi kierrellä nauttien niin esityksistä kuin alueen makuelämyksistä. Ruokaa on tarjolla rantapuiston pop up -ravintoloissa, Siriuksen terassilla ja kellarissa, Karolineburgin kahviossa sekä Teppanakeskuksen Wanhan ajan iltamissa.

Lauantaina Linnanvirran rikas historia herää eloon historiallisten hahmojen esitysten ja opastusten kautta kello 10 – 13. Ohjelma levittäytyy koko Linnanvirran alueelle. Linnan komentaja Juhana Henrik Fieandt tarinoi linnanpihalla, ja Linnanvirtaa voi kiertää myös tanssiteatterillisen kierroksen Kajaani Expressin mukana. Historiallisten hahmojen kavalkadissa mukana ovat myös linnan kuuluisien vankien tarinat historioitsija Johannes Messeniuksen vartijan sekä itse runoilija Lars Vivallius kautta. Unohtaa ei sovi myöskään Kajaanin perustajan Pietari Brahea Kristiina rouvineen eikä perinteistä tervansoutunäytöstä. Hahmojen lisäksi voi tutustua mm. Karolineburgin ja Koskikaran historiaan sekä kävelykierroksen kautta Teppanan kaupunginosahistoriaan.

Lauantain ohjelman huipentaa Venäjän keisari Aleksanteri I vierailu. Keisari saapuu veneellä Kalkkisillalle kello 12.30, ja kaikkia kaupunkilaisia kehotetaan saapumaan vastaanottamaan keisaria. Kalkkisillalta suunnataan torvisoittokunnan rytmittämänä kohden linnansiltaa, jossa seuraa suuri keisarillinen katuliidutus. Parjattu silta muuttuu kaupunkilaisten toimesta näin katutaiteeksi.

Perjantain makuelämykset jatkuvat myös lauantaiaamupäivässä.

Lauantain historiajuhlan jälkeen seuraa kello 16 – 19 Puolustusvoimien järjestämä MILjazz konsertti. Tämänvuotisen kiertueen tähtenä nähdään suomisoulin kuningas Sami Saari. Sunnuntaina puolestaan viikonloppu jatkuu seurakunnan järjestämässä linnakirkossa rauniolinnalla kello 15 – 17. Koko perheelle sopivaa ääntä ja liikettä tarjoavan jumalanpalveluksen jälkeen linnakirkko jatkuu seurakunnan tarjoamalla pienellä purtavalla.

Linnanvirta 2015 -tapahtumaviikonlopun on suunnitellut ja toteuttaa joukko kajaanilaisia yhteisöjä ja taiteilijoita sekä vierailevia taiteilijoita. Tapahtuman taustalla on Kajaanin rauniolinnan siirtyminen Museovirastolta Metsähallituksen hallintaan. Siirron jälkeen käynnistettiin Euroopan unionin aluekehitysrahaston rahoittama Linna Kajaanin kaupungissa –hanke, jonka näkyvin osio nyt käsillä oleva laaja yleisötapahtuma on.

Tapahtuman aikana linnansilta on suljettu autoliikenteeltä perjantaina 21.8. kello 17.00 – 23.30 sekä lauantaina 22.8. kello 8.00 – 14.00. Linnanvirralle pääsee viikonloppuna julkisenliikenteen bussivuoroilla erikoishinnoin, sillä kaupunkiliikenteen kertalippu maksaa perjantaina ja lauantaina vain 2 e.

Runsaaseen ohjelmaan voi tutustua etukäteen internetissä osoitteessa
www.luontoon.fi/linnanvirta2015
www.facebook.com/linnanvirta2015

Ohjelmaa on saatavilla painettuna versiona Kajaanin keskustan kahviloissa ja liikkeissä, kulttuurilaitoksissa sekä Kajaani-infossa. Ohjelmaa jaetaan tapahtumapäivinä myös tapahtumapaikoilta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Huom! Jaossa jo olevasta ohjelmasta on peruuntunut lauantailta Wanhan ajan koulutunti Teppanakeskuksella. Tapsa Hyvönen laulattaa lapsia lauantaina ainoastaan kello 11.30 rantapuiston leikkipuistossa. Ohjelmaan merkitty toinen lastenlauluhetki kello 10.30 ei sen sijaan toteudu.

LINNANVIRTA 2015 - 21.-23.8.
Pe 17.45 – 23 Linnanvirta taiteilee!
La 10 – 13 Linnanvirran historia herää eloon!
La 16 – 19 Linnanvirta svengaa! MILjazz 2015 –konsertti
Su 15 – 17 Linnanvirran kesäinen linnakirkko

Lisätietoa:
Tapahtumatuottaja Veikko Leinonen
040 673 7481
veikko.leinonen@metsa.fi

 

Pekko Käpin kuva: Ninni Luhtasaari

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa ja arvokkaita kulttuuriperintökohteita sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs