Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Linnanvirran tapahtumaviikonloppu käynnistyy musiikilla

Metsähallitus

Linnanvirran tapahtumaviikonloppu käynnistyy musiikilla

Tiedote.
Julkaistu: 19.07.2016 klo 12:52
Julkaisija: Metsähallitus

Kajaanin elokuussa valtaava Linnanvirta 2016 –tapahtuma valmistuu kovaa vauhtia. ”Jälleen on tulossa yllätyksiä ja hyvää tuulta aiheuttava, kainuulaisista juurista ponnistava kaupunkijuhla, josta voimme olla ylpeitä”, kertoo tapahtumatuottaja Veikko Leinonen Metsähallituksesta.

Aloituspäivän, 19.8., ohjelma on jo valmis – Kajaanin jokiranta soi komeasti elokuisena perjantai-iltana. Linnanvirran käynnistävässä puistokonsertissa kuullaan kahta yhtyettä, tarjolla on jotain uutta ja jotain nostalgista.

Konsertin avaa laulaja-lauluntekijä Matti Halosen Maailman Matti -yhtye. Halonen on hurmannut kainuulaiset useissa Kainuun ammattiopiston konservatorion projekteissa. Tällä kertaa estradille  nousee hänen omia kappaleitaan esittävä kokoonpanonsa.

Isolla kokoonpanolla operoiva ELF tribuuttibändi vie puolestaan illan toisena esiintyjänä vauhdikkaalle sukellukselle kajaanilaisen kevyen musiikin juurille. Legendaarinen ELF vaikutti 60- ja 70-luvuilla ja bändi oli yksi ensimmäisiä Kajaanista ponnistaneita kevyen musiikin suuria nimiä. Kajaanilaisen sellistin Mikko-Pekka Salon johdolla 12-henkinen ELF tribuuttibändi nostaa klassikkobändin hitit komeina sovituksina uuteen eloon Linnanvirran puistokonsertissa.

Puistokonsertin lisäksi musiikki raikaa kauempana Oulujärvellä. Linnanvirran perjantai tarjoaa mahdollisuuden suunnata höyrylaiva SS/Koudan kyydissä tunnelmalliselle jazz-risteilylle. Jazzista vastaa kainuulaislähtöisistä muusikoista koostuva Kae-Nuu -jazz-trio, joka on saanut runsaasti kiitosta tänä keväänä julkaistusta debyyttialbumistaan.

Kuvataidetta, performanssia ja purtavaa

Elokuun pimenevässä illassa myös Kajaanin rauniolinnan hämärät sopet heräävät eloon yhdessä Linnanvirran yllätyksellisimmistä  esityksistä. Tuttu rauniolinna muuttuu Vaara kollektiivin ja Routa Companyn näyttelijöiden ja tanssijoiden käsissä valojen, äänien ja esiintyjien kautta sisäänsä imaisevaksi kokemukseksi. Vapaaseen kiertelyyn kutsuva esitys on vierailtavissa linnalla puolentoista tunnin ajan perjantaisen ohjelman päätökseksi.

Lisäksi tarjolla on nuorten kainuulaisten kuvataidetta. Teppanan viljamakasiinilla avautuu Linnanvirran avajaispäivänä kuvataidenäyttely, jonka taiteilijoina ovat mm. Khalid S.M. Imran, Maymi Niiranen-Hisatomi ja Riikka Keränen. Avajaisia vietetään perjantaina kello 16 alkaen ja näyttely on vierailtavissa koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Musiikin ja taiteen kyytipojaksi pop up -ravintolat tarjoavat makuelämyksiä yhdessä Linnanvirran ravintoloitsijoiden kanssa.

Lisää ohjelmajulkistuksia seuraa piakkoin, sillä lauantain ja sunnuntain ohjelma on valmistumassa parhaillaan julkistuskuntoon. Ohjelman rakentumista voi seurata myös Facebook-sivulla www.facebook.com/linnanvirtafestival.

Lisätietoja: tapahtumatuottaja Veikko Leinonen, p. 040 673 7481

veikko.leinonen(at)metsa.fi

www.luontoon.fi/linnanvirta

https://www.facebook.com/Linnanvirtafestival

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs