Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lily ja mustekala on hauska ja koskettava esikoisromaani miehestä, joka pelkää menettävänsä rakkaan lemmikkinsä

Bazar Kustannus Oy

Lily ja mustekala on hauska ja koskettava esikoisromaani miehestä, joka pelkää menettävänsä rakkaan lemmikkinsä

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 11:02
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Käsikirjoittajana työskennellyt Steven Rowley kyllästyi odottamaan, että hänen käsikirjoituksensa päätyisivät elokuviksi asti, ja päätti kokeilla jotain muuta. Kun hänen rakas mäyräkoiransa Lily kuoli, Rowley ryhtyi kirjoittamaan tarinaa koirasta lähinnä itseään varten, toipuakseen menetyksestä. Simon & Schuster osti Rowleyn esikoisromaanin oikeudet lähes miljoonalla dollarilla, ja kirja julkaistiin englanniksi kesällä 2016. Sen käännösoikeudet on myyty tähän mennessä jo 14 maahan.

Lily ja mustekala kertoo nelikymppisestä Ted Flaskista, joka rakastaa mäyräkoiraansa Lilyä kovasti. Niin paljon, että kun 12-vuotiaan koiran päästä löytyy kasvain, Ted pystyy käsittelemään asiaa vain ajattelemalla mustekalan tarttuneen Lilyn otsaan kiinni. Totuuden hyväksyminen – sen että Lily on vakavasti sairas – on Tedille aivan liian vaikeaa.

Rowleyn romaani on vastustamattoman nokkela, hykerryttävän hauska ja vahvasti tunteisiin menevä. Lilyn viisaat, terävät haukahdukset ja yli-innokas hännänheilutus sulattavat jokaisen eläinten ystävän sydämen. Kirja muistuttaa siitä, millaista on rakastaa täydestä sydämestä, miten vaikeaa on päästää irti ja miten taistelu omien rakkaiden puolesta on elämässä tärkeintä.

Steven Rowley (s. 1972) on valmistunut Emersonin yliopistosta ja työskennellyt freelance-kirjoittajana, kolumnistina ja käsikirjoittajana. Hän kirjoitti esikoisromaaniaan 100 päivän ajan ja ryhtyi sitten tarjoamaan sitä kirjallisuusagenteille. Kun vastauksia ei kuulunut, hän päätti julkaista kirjan itse. Rowleyn palkkaama kustannustoimittaja pyysi kuitenkin lupaa tarjota kirjaa suoraan Simon & Schusterille. Kustantaja palasi asiaan jo muutaman päivän sisällä ja osti kirjan oikeudet saman tien. Nykyisin Rowley asuu Los Angelesissa miesystävänsä sekä heidän yhteisen rescue-koiransa Tilda Swintonin kanssa.

Lily ja mustekala ilmestyy 6.10., juuri sopivasti 4.–10.10. vietettävällä Eläinten viikolla. Kansainvälisenä Eläinten päivänä alkavaa teemaviikkoa on vietetty Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton aloitteesta vuodesta 1959 lähtien.

 

Steven Rowley
Lily ja mustekala
Englanninkielinen alkuteos Lily and the Octopus
Suomennos Sari Karhulahti
Sidottu, 351 sivua
ISBN 978-952-279-355-3
Saatavilla myös e-kirjana
Ilmestymispäivä 6.10.


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Bazar Kustannus Oy, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Katariina Vuori
katariina@bazarkustannus.fi, 040 548 9810

Liitetiedostot

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs