Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Le Monde diplomatiquen päätoimittajien vierailu ja 1900-LUVUN ATLAS -julkistus

Into Kustannus

Le Monde diplomatiquen päätoimittajien vierailu ja 1900-LUVUN ATLAS -julkistus

Kutsu.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 09:27
Julkaisija: Into Kustannus

1900-luvun Atlas – Kriittisen historian käsikirja julkistetaan perjantaina 3.6. kello 17 Kaisatalon Rosebudissa, Vuorikatu 7, Helsinki (Gaudeamus Kirja & Kahvi), vapaa pääsy, tervetuloa!

Uutta Atlasta saapuu julkistamaan Le Monde diplomatiquen päätoimittajia ja toimituspääliköitä 12 eri maasta. Tilaisuudessa kuullaan muiden muassa Brasilian Diplon päätoimittajan Silvio Caccia Bavan ja Kreikan Diplon Valia Kaimakin tilannekatsaukset kotimaitaan ravistelevien kriisien viimeisimmistä käänteistä.

Myös ranskankielisen Le Monde diplomatiquen päätoimittaja Serge Halimi on haastateltavissa perjantaina. Halimi on Ranskassa laajalti tunnettu poliittinen kommentoija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja. Muun muassa mediakriittistä Les Nouveaux Chiens de garde teosta on myyty 250 000 kappaletta ja kirjasta on tehty populaari dokumenttielokuva.

Päätoimittajat osallistuvat kansainvälisen Diplo-lehtiverkoston vuosikokoukseen viikonloppuna Helsingissä. Perjantaina Ranskan suurlähetystö ja Ranskan instituutti järjestävät vieraille illallisen, jossa puheenaiheena on maahanmuutto.

Le Monde diplomatiquen eri laitoksia ilmestyy jo 20 kielellä yhteensä 37 eri painoksena. Lukijoita on yli kaksi miljoonaa. Suomenkielinen Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta ilmestyy 48-sivuisena, nelivärinen tabloid-lehti kuusi kertaa vuodessa.

Le Monde diplomatiquen Maailmanpolitiikan Atlas -karttateokset ovat Keski-Euroopassa huippusuosittuja hakuteoksia. Niitä on myyty Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa satojatuhansia kappaleita.

Sarjan uusin teos 1900-luvun Atlas – Kriittisen historian käsikirja luotaa historiaa teollisesta vallankumouksesta meidän päiviimme. Teos ei vain luettele faktoja vaan selittää menneitä tapahtumia, asettaa ne oikeisiin mittasuhteisiin ja purkaa yleisiä harhaluuloja. Kirja auttaa hahmottamaan suuria kokonaisuuksia ja ymmärtämään paremmin tätä hetkeä.

Voittajien lisäksi äänen saavat voitetut ja Pohjoisen lisäksi Etelä. Koska käsitys menneisyydestä on sidottu paikkaan ja aikaan, kirjassa on otteita useiden eri maiden koulujen historiankirjoista. Komea kuvitus sisältää runsaasti karttoja ja graafeja sekä kunkin aikakauden taideteoksia, julisteita, valokuvia ja tekstejä.

Le Monde diplomatique
1900-LUVUN ATLAS – KRIITTISEN HISTORIAN KÄSIKIRJA
ISBN: 978-952-264-462-6
Sivumäärä: 190
Alkuperäinen nimi:
Manuel d’histoire critique de la révolution industrielle a nos jours
Suomennos: Kirsi Kinnunen ja Jorma Penttinen

Katso facebook-tapahtuma

Lisätietoja: vt. päätoimittaja Ari Turunen ari.turunen@intokustannus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs