Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Latoja, lomailua, ekologisuutta ja sulkia uusissa postimerkeissä - ilmestymispäivä Postimuseossa 6.5.

Postimuseo

Latoja, lomailua, ekologisuutta ja sulkia uusissa postimerkeissä - ilmestymispäivä Postimuseossa 6.5.

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 06:30
Julkaisija: Postimuseo

Perjantaina 6.5. ilmestyy neljä uutta postimerkkijulkaisua. Kesäisiä aiheita sisältävien postimerkkien ilmestymispäivää vietetään Postimuseossa Vapriikissa.

Tunnelmallisia latoja esittelevät postimerkit syntyivät suositun kuvakilpailun kautta. Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite Kantrin ja Postin järjestämään kilpailuun osallistui yli 4300 kuvaa. Viisi 1. luokan postimerkkiä sisältävän vihkon on suunnitellut graafikko Satu Lusa. Yksi latojen kuvaajista on Tobias Tommila Pirkkalasta ja kuvauspaikka on Lempäälä.

Graafikko Erik Bruun on saanut 0,50 euron Sulka-lisäarvomerkkiin idean Postin historiasta. Mitä useampi sulka kirjeeseen kiinnitettiin, niin sitä nopeammin kirjeen tuli kulkea. Kesäiset värikkäät lomailua kuvaavat merkit ovat puolestaan graafikko Eili-Kaija Kuusniemen suunnittelemia.

Vuoden 2016 EUROPA-postimerkkien teemana on ekologisuus - "Think Green". Vuonna 2015 järjestetyn suunnittelukilpailun voittajan, kyproslaisen Doxia Sergidoun, polkupyöräkuva toistuu Euroopan postien merkeissä. Postimerkkisuunnittelija Timo Berry valitsi suomalaiseen 10 kappaleen 1. luokan ikimerkkiarkkiin pirteän vihreän taustan ja loi lintuaiheisen Priority-merkin.

Ensipäiväntilaisuus järjestetään perjantaina 6.5. kello 14–18 Tampereella museokeskus Vapriikissa. Paikalla olevilta leimaajilta saa lähetyksiin ensipäivänleimoja. Mukana on myös Suomen postcrossingyhdistys, joka kertoo muun muassa mitä ovat maksimipostikortit ja esittelee postcrossingia harrastuksena.

Museokeskus Vapriikki sijaitsee osoitteessa Alaverstaanraitti 5, 33100 TAMPERE.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön osoitteesta: http://digilibrary.emmi.fi/?cart=2662-fjhhfgalfg&l=FI

Lisätietoja:

Postimerkeistä:

Posti Oy:stä Design Manager Petri Pohjolainen, puh. 020 451 5572, petri.pohjolainen@posti.com tai Design Manager Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, tommi.kantola@posti.com

Tapahtumasta:

Postimuseosta museolehtori Elina Eerola, puh. 040 5624453, elina.eerola@postimuseo.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs