Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lastenkulttuurikeskuksille lisärahoitusta 80 000 euroa

Lahden kaupunki

Lastenkulttuurikeskuksille lisärahoitusta 80 000 euroa

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2015 klo 13:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen myönsi 4.2. avustuksia 17 lastenkulttuurikeskukselle ympäri maata yhteensä 1 388 000 euroa, jossa on kasvua viime vuodesta 80 000 euroa. Kahdessa vuodessa ministeriön tukemien lastenkulttuurikeskusten määrä on noussut 11:stä 17:ään. Uusia avustuksen saajia ovat tänä vuonna Turun ja Espoon kaupunkien lastenkulttuurikeskukset. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lastenkulttuurikeskus Efekti

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Päijät-Hämeen alueella toimivalle Lastenkulttuurikeskus Efektille 70 000 euron avustuksen, mikä on saman verran kuin edellisenä vuonna.  Efekti järjestää kulttuuritarjontaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut -yksikkö. Rahoituksesta vastaa Opetus- ja kulttuuriministeriön lisäksi Efektin toiminnassa mukana olevat kunnat. Efektin toiminta tavoitti viime vuonna lähes 30 000 kävijää.

Valtakunnallinen kattavuus verkoston tavoitteena

Opetus- ja kulttuuriministeriön lastenkulttuuripoliittisena tavoitteena on laajentaa lastenkulttuurikeskusten verkosto koko maan ja kaikki lapset kattavaksi. Viime vuonna lastenkulttuurikeskuksien toimintaan osallistui 360 000 lasta. Lastenkulttuurikeskusten toiminnasta suuri osa tapahtuu osana lasten koulu- tai päivähoitopäivää.

Verkoston tavoitteet toteuttavat Lastenkulttuuripoliittista ohjelmaehdotusta vuosille 2014–2018. Lastenkulttuurikeskusten avustukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön merkittävin vuosittainen tuki lastenkulttuurin edistämiseen. Lastenkulttuurikeskusten verkosto on toiminut vuodesta 2003, jolloin se aloitti opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämishankkeena. Vuosina 2003–2014 verkoston nimi oli Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu. Nimi muuttui tämän vuoden alusta Lastenkulttuurikeskusten verkostoksi, muutos on seurausta verkoston toiminnan vakiintumisesta ja yhteistyön laajenemisesta. Efekti on kuulunut Lastenkulttuurikeskusten verkostoon vuodesta 2014.

Tukea saivat tänä vuonna  Annantalon taidekeskus (Helsinki), Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu (Lapinlahti), Efekti-lastenkulttuuriverkosto (Lahti), Föreningen Luckan rf (Helsinki), Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX (Hämeenlinna), Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurora (Espoo), Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto (Turku), Kulttuuriaitta (Jyväskylä), Lasten Taidetalo Pessi (Vantaa), Louhimo ja Bark (Seinäjoki/ Pohjanmaan liitto), Kaakon lasten ja nuorten kulttuuriverkosto (Kotka ja Lappeenranta), Lapin lastenkulttuuriverkosto (Rovaniemi), Kulttuuritalo Valve (Oulu), Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto (Pori), Pirkanmaa (Tampere ja Lempäälä), Sagalunds museistiftelse (Kemiö) ja Verso-lastenkulttuuriverkosto (Varkaus).

Lisätietoja:

Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, p. 050 387 8792

Kulttuurisihteeri Iina Berden, puh. 0295 3 30069

Valtiosihteeri Kari Anttila, puh. 0295 3 30130

Lastenkulttuurikeskusten verkoston koordinaattori Saara Vesikansa, puh. 050 563 4366

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs