Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lastenkirja rokin kiehtovasta maailmasta

Lasten Keskus

Lastenkirja rokin kiehtovasta maailmasta

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 08:15
Julkaisija: Lasten Keskus

Jytäjyrsijät – Kuutamokeikka (Lasten Keskus) on lämpimän anarkistinen kirja rokin kiehtovasta maailmasta. Palkittujen lastenkirjantekijöiden Reetta Niemelän ja Linda Bondestamin teos on ainutlaatuinen, sillä vastaavaa rokkiaiheista lastenkirjaa ei ole aiemmin ollut saatavilla. Kirja on tulvillaan hersyviä rokkiotuksia ja railakasta jytätietoutta kaikenikäisille ja erityisesti pienimmille rokkifaneille.

Basso jytkyy ja sähkökitara ujeltaa, kun Jytäjyrsijät harjoittelevat rokkibiisejään. Jytäjyrsijöiden ahkera treenaaminen ja rokkikappaleiden nikkarointi tuottavat tulosta. Bändi aiheuttaa kutkutusta ja kuhinaa rokkifanien keskuudessa, ja fanit jonottavat bändin keikalle tanssimaan ja kuuntelemaan kantaaottavia biisejä.

Rock-tietoutta sisältävä tarina pohjautuu todelliseen Jytäjyrsijät-rokkibändiin. Lastenkulttuurin tekijät löysivät kohdatessaan yhteisen sävelen, ja tuloksena syntyi paitsi kirja myös uusi Kuutamokeikka-tallenne, jota myydään erillisenä tuotteena. ”Bändin musiikin kuuntelu toimii mainiosti kirjan rinnalla, sillä kirjan maailma on saanut paljon aineksia Jytäjyrsijöiden biisien aiheista, kuten ystävyyden ja kaikkien mukaan ottamisen tematiikasta”, kertoo Reetta Niemelä.

REETTA NIEMELÄ (s. 1973) on palkittu runoilija ja lastenkirjailija sekä lastenkirjallisuuslehti Vinskin päätoimittaja. Niemelä toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, hän on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt päiväkodeissa ja kouluissa ympäri Suomen.

LINDA BONDESTAM (s. 1977) opiskeli kuvittamista Lontoossa. Bondestam yhdistää riemastuttavan persoonallisissa kuvissaan piirrosta, maalausta ja muita materiaaleja. Hän on saanut lukuisia palkintoja, mm. Svenska litteratursällskapetin palkinnon sekä Vuoden kauneimmat kirjat -kunniamaininnan ja Finlandia junior -ehdokkuuksia.

JYTÄJYRSIJÄT. Vantaalais-helsinkiläinen lasten rokkibändi on vuodesta 1996 kerännyt suosiota kaikenikäisten rokkifanien keskuudessa Suomessa ja myös Venäjällä. Se on julkaissut neljä levyä. https://www.youtube.com/watch?v=lncq4UWwPCc www.jytajyrsijat.fi

Reetta Niemelä ja Linda Bondestam, Jytäjyrsijät – Kuutamokeikka. 28 s. ISBN 978-952-288-152-6; Kl L85 Ovh. 23,00. Teemat: rock-musiikki, yhtyesoitto, yhteistyö, sinnikkyys, rohkeus.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Reetta Niemelä (050-3703471) niemelareetta@gmail.com

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs