Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lasten Keskuksen syksyssä kotimaisia huipputekijöitä ja Shaun Tania ensimmäistä kertaa suomennettuna

Lasten Keskus

Lasten Keskuksen syksyssä kotimaisia huipputekijöitä ja Shaun Tania ensimmäistä kertaa suomennettuna

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 15:32
Julkaisija: Lasten Keskus

Lasten Keskuksen kirjasyksy 2015 tarjoaa laadukasta lukuherkuttelua monenikäisille lapsille. Erityisesti juhlitaan lastenrunoutta, sillä listalla on kolme kotimaista runokokoelmaa. Käännöskirjojen joukossa esittäytyy tervetullut uutuus: Shaun Tanin Etäisten esikaupunkien asioita.

Shaun Tan on maailmalla kulttimaineen saavuttanut australialainen taiteilija ja kuvittaja-kirjailija, jonka teoksia on käännetty lukuisille kielille. Tanille on myönnetty monia tunnustuksia, mm. maailman arvostetuin lastenkirjallisuuden palkinto, The Astrid Lindgren Memorial Award. Lisäksi hän on voittanut parhaan animaatioelokuvan Oscarin. Tan yhdistää kuvakirjojen, sarjakuvien ja tarinankerronnan perinteen aivan omanlaisekseen taideteokseksi. Kirjan on kääntänyt kiitetty suomentaja Jaana Kapari-Jatta.

Johanna Venhon ja Marjo Nygårdin runokirjassa Linnunmaitoa kainalokanoille luetaan, puetaan, halataan ja pelataan. Tuula Korolaisen toimittamassa ja Virpi Pennan kuvittamassa runollisessa joulukalenterissa Ihan täysi tonttu! edetään joulunodotusta suomalaisten huippurunoilijoiden seurassa. Jukka Itkosen Laulavat lenkkitossut -kirjan runoissa potkitaan palloa, läimitään lätkää ja liidellään jäällä ja maalla. Matti Pikkujämsän kuvittamat humoristiset urheilurunot kannustavat löytämään liikkumisen ilon.

Syksyn kirjoissa nousevat esiin ystävyys, suvaitsevaisuus, erilaisuus, tunteet ja uuden kohtaaminen. Julia Vuoren kuvakirja Tapiiri ja Hunaja – Sillä aikaa kotona saattaa pienen lukijan hyvälle mielelle oivaltavan keskustelun ja ilahduttavien ideoiden kautta. Lennokas-kirjan tarinoissa lennetään kohti seikkailuja sinivalkoisten siipien kannattelemana. Kuullaan, mitä kaikkea lentokoneen pienet matkustajat ovatkaan lennoilla letkauttaneet. Kuvituksesta vastaa Karoliina Pertamo. Molemmat kirjat tukevat hyvää asiaa: Sylva ry:tä ja Uusi lastensairaala -hanketta.

Kirjasarjoissa odotettua jatkoa saa saksalaissarja Lotta Levoton, jossa päähenkilön yltiökummalliset päiväkirjamerkinnät koukuttavat nuorta lukijaa. Tittamari Marttisen suosituissa Leon lemmikkiuutisissa vuorossa on Lemmikkien hotelli.

Liitteenä Lasten Keskuksen syksy 2015, word ja pdf.

Lisätietoja: Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy, viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi.

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs