Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lasertaisteluareena ja luistelurata Kunnonpaikkaan

Kuopio-Tahko Markkinointi

Lasertaisteluareena ja luistelurata Kunnonpaikkaan

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 12:44
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kunnonpaikka uudistuu yhä aktiivisemmaksi ja monipuolisemmaksi hyvinvointi-, tapahtuma- sekä vapaa-ajan keskukseksi. Kehittämisen painopisteinä ovat alkuvuodesta toiminnalliset palvelut ja tapahtumat sisätiloissa sekä kesällä pihapiirin ja ranta-alueen uudet toiminnat. Tänä vuonna Kunnonpaikka järjestää useita alueellisia ja valtakunnallisia ohjelmallisia tapahtumia itse sekä yhteistyökumppanien kanssa.


-Asiakaskuntamme on olennaisesti uudistunut viime vuosina. Suurimman ryhmän muodostavat aktiivi-ikäinen väestö, lapsiperheet, nuoret ja virkeät seniorit. Olemme ottaneet huomioon palveluitamme kehittämisessä huomioon erityisesti heidän toiveensa, tarpeensa ja mielenkiintonsa. Kuuntelemme myös aktiivisen asiakasneuvostomme arviointeja ja kehittämisajatuksia herkällä korvalla.

-Liikunnallisilla palveluilla on jatkossakin keskeinen rooli, mutta muillakin hyvinvointia lisäävillä palveluilla on kasvavaa kysyntää. Kunnonpaikan kotimaisia ja kansainvälisiä matkailutavoitteita edistävät hyvin erilaiset alueelliset ja valtakunnalliset tapahtumat, tilaisuudet sekä kurssit. Haluamme kuitenkin olla myös Etelä-Siilinjärven kasvavan paikallisväestön monipuolinen ”kylätalo”, jonne on mukava ja helppo tulla, sanoo Kunnonpaikan toimitusjohtaja Katriina Lahti.

Kuntoutustoiminta ja hyvinvointipalvelut varmistavat hänen mukaansa virkeän ja vahvan toiminta-alustan uusien palvelujen kehittämiselle. -Työelämäpalvelujen ja etenkin viime vuonna perustetun KunnonKlubin kehittämisessä ja toteutuksessa on 40 vuoden kuntoutuskokemuksella ja osaamisella ensiarvoinen merkitys. Tänä vuonna käynnistyy useita aktiviteettejä, joista aiomme tehdä pysyviä käytäntöjä. Kuntoutuspalveluissa uutta ovat ammattiin opiskelevien nuorten elämänhallintaa sekä opiskelua tukevat Opi-kurssit ja ikäihmisten IKKU-kurssit. Tehostamme yksityishenkilöiden KunnonKlubin toimintaa kanta-asiakas- ja erikoisetuja kehittämällä. Yrityksille ja yhteisöille on käynnistynyt KaikkiVoittaa -hyvinvointikonsepti, selvittää Lahti.

Retkiluistelurata avautuu helmikuussa

Helmikuun alusta avautuu Kunnonpaikan rannasta järven jäälle lähtevä parin kilometrin retkiluistelurata. Sen pistoreitti ulottuu Simpan majalle. Kunnonpaikka, Vuorelan Kunto ja Siilinjärven kunta huolehtivat luistelijoille maksuttoman luisteluradan kunnossapidosta läpi talven. Kunnonpaikka avaa kahvilan taukopaikaksi rantasaunansa yhteyteen luistelijoille, hiihtäjille ja kävelijöille. Maaliskuussa Kunnonpaikka järjestää koko kansan ulkoliikunnallisen talviriehan.

Maaliskuun puolivälissä Kunnonpaikassa on koko viikonlopun Wellness Weekend -tapahtuma, jossa. huippuasiantuntijat ohjaavat kehoa huoltavaa jooga- ja pilates-harjoittelua. 20. toukokuuta on Kunnonpaikan ympäristössä Kuopiosta siirtyvä naisten suuri kävely- ja hölkkätapahtuma Kunnon Askel.

Kunnonpaikan myyntijohtaja Saku Määtän mukaan Kunnonpaikka panostaa kesällä luonnonkauniiseen ympäristöönsä ja liikunnallisuuteen. -Tavoitteena on kehittää seuraavina vuosina ranta-alueestamme vilkas kohde vierasvenesatamineen, ulkomonitoimiareenoineen ja tapahtumineen.

-Monipuolistuva ranta-alueemme palvelee yhtä hyvin paikallista väestöä kuin meille majoittuvia kotimaisia ja ulkomaisia vieraitakin. Heille löytyy savolaista eksotiikkaa savusaunasta ja erikoiselämyksiä veden äärellä kirkkoveneilystä lähtien. Ensi kesänä Kunnonpaikassa yöpyy 6000–7000 saksalaista bussimatkailijaa matkallaan viitostietä Lappiin, kertoo Määttä.

Lasertaistelupeli valtasi Kunnonpaikan alakerran

Yksi Kunnonpaikan 40-vuotisen historian mullistavimmista uutuuksista on helmikuun alkupuolella alakerran sokkeloisissa sisätiloissa käynnistyvä ”Kaupungin valtaus” -lasertaistelupeli. Yhdysvaltalaisen iCOMBAT -yhtiön kehittämä ja Suomessa vielä lähes ainutlaatuinen liikunnallinen sotapeli tuli Kunnonpaikkaan myyntijohtaja Saku Määtän ideasta. Hän halusi hankkia jotain kerrassaan uutta erilaista toimintaa perinteisten palvelujen rinnalle sellaisillekin asiakasryhmille, joita eivät Kunnonpaikan perinteiset palvelut ole kohdanneet.

-Selvitin loppusyksystä erilaisia vaihtoehtoja, jotka sopisivat tiloihimme ja uusiin palvelustrategioihimme sekä olisivat omaperäistä toimintaa matkailun ja vapaa-ajan kilpailuilla markkinoilla. Kävin Berliinin suurissa laserpelihalleissa tutustumassa vaihtoehtoihin. Päädyimme iCOMBATIN ratkaisuun, koska se vaikutti realistisimmalta, kiintoisimmalta sekä kohtuullisin kustannuksin ja työpanoksin toteutettavalta, kertoo Määttä.

Hänen mukaansa lasertaisteluareenan rakentaminen Kunnonpaikan alakertaan ja kaluston testaaminen ovat sujuneet hyvin alle parissa kuukaudessa. -Olemme tehneet talkoita isolla porukalla Kunnonpaikassa palvelun eteen. Turvallinen taistelupeli soveltuu alakoululaisesta eläkeläisiin. Suosittelemme lasertaistelupeliä kymmenen vuotta täyttäneille. Saamme nyt palvelutarjontaamme ryminää kaveri- ja yritysporukoille sekä voimme koota synttäri- ja juhlapaketteja erikokoisille ryhmille.

Realistisempi lasertaistelupeli

Pelin idea on osua vastapelaajiin ihmissilmille näkymättömiä ja vaarattomia infrapunasäteitä ampuvalla puoliautomaattikiväärillä ja välttää itse osumia. Pelin pisteet kertyvät osumista. Kaikki pelikerrat ovat ohjattuja ja pelin kulkua pystyy seuraamaan käskynjakohuoneen televisionäytöltä. Kunnonpaikan koulutetut pelinohjaajat vastaavat pelinhengen mukaisesti ”inttimäisestä” ohjauksesta. Päävastaavana on liikunnanohjaaja Antti Siponen.

Peliareena on kooltaan 400 neliötä. Areena on maisemoitu sodanjälkeiseen kaupunkimiljööhenkeen. Pelikokemuksen huipentaa ääni- sekä valomaailma. -Halusimme rakentaa kokonaisvaltaisen pelikokemuksen pelaajille. Demoryhmiltä olemme saaneet huikeaa palautetta peliareenasta, vaikka sitä vielä viimeistellään.

Siposen mukaan taistelupeliin voi kerrallaan osallistua enimmillään kymmenen pelaajaa. -He voivat olla joukkueissa tai taistella jokainen jokaista vastaan. Pelimuotoja on useita muun muassa pelaaja- ja joukkuemäärän, peliajan tai elämien mukaan vaihdellen. Jonkin verran pystymme muuntamaan taistelumiljöötä rakenteiden, valojen ja taustaäänten vaihtelulla. Peliin kannattaa ottaa sisäliikuntavarusteet. Ampumisesta ei tule jälkiä eikä sotkua kuten vaikkapa värikuula- tai muovikuula-aseilla.

Kaupunginvaltaus-lasertaistelupeliä voivat helmikuun toiselta viikolta alkaen varata ryhmät ennakkoon tuntihinnalla. Lisäksi kaksi kertaa viikossa on kiinteät vuorot yksittäisille pelaajille.

Kaupunginvaltaus -pallotaistelupeli pienimmille


Saku Määttä kertoo, että pienempiä lapsia ja lapsiperheitä varten tulee samaan pelimiljööseen pallotaistelupeli. Siinä pyritään osumaan pehmeillä tarrapalloilla toisiin pelaajiin hieman kuin hippasilla.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lisätietoja: Katriina Lahti, p. 050 556 5103, Saku Määttä, p. 044 747 0691, email: etunimi.sukunimi@kunnonpaikka.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs