Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lapsen filosofia

Kirjapaja

Lapsen filosofia

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2014 klo 15:05
Julkaisija: Kirjapaja

Eero Ojanen pohtii juuri ilmestyneessä teoksessaan Lapsen filosofia (Kirjapaja) lasta ja lapsen olemusta: Mitä me lopulta tiedämme lapsesta ja mitä voisimme lapselta oppia? Miksi kaikkien kokemaan asiaan liittyy niin paljon arvoituksellisuutta? Mikä on lapsuuden paikka ja merkitys ihmisyydessä, ja onko se jollain tapaa jopa avain ihmisyyteen? Entä lapsen ja lapsuuden paikka yhteiskunnassa, kulttuurissa ja filosofiassa, kysyy Ojanen.

”Lapsuus on jatkuvaa kasvua ja uuden oppimista, mutta kasvaakseen ja oppiakseen lapsi tarvitsee turvaa ja jatkuvuutta. Koska lapsi todellakin on yhtä jatkuvaa muutosta, niin kasvulle on annettava myös sen rauha eikä sitä pidä pakottaa liiaksi”, Eero Ojanen toteaa.

Lapsi ja lapsuus ovat meille tuttuakin tutumpia ja silti täynnä arvoituksia. Lapsi tuntuu aluksi hyvin täsmälliseltä käsitteeltä, mutta onko se lopulta sitä. Lapsi on pieni ihminen, mutta aikuisetkin voivat olla maailman lapsia tai luonnonlapsia. Ainakin olemme kaikki oman aikamme lapsia.

Eero Ojanen on vapaa kirjoittaja ja filosofi. Hänen tuotantoonsa kuuluu sekä tietokirjoja että kuvitteellisia tekstejä. Hän on saanut työstään Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon 2009. Hänen uusimmat teoksensa ovat Koiran filosofia (2012) ja Järjen valossaElämänviisautta filosofiasta (2011).

Eero Ojanen: Lapsen filosofia. 144 s. Kirjapaja 2014. Kl 11. Ovh. 29,90 e. ISBN 978-952-288-141-0

Lisätietoja: Kirjapaja, viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, 040 553 4757;

marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi. Eero Ojanen, 040 571 6200; eero.ojanen@ppa.inet.fi

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs