Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lappilaisia teatterikatsojia palkitaan klassikkodraamalla

Rovaniemen Teatteri

Lappilaisia teatterikatsojia palkitaan klassikkodraamalla

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 15:47
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemellä on mahdollista päästä näkemään amerikkalaista draamaa TEHDAS Teatterin tuodessa John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä Rovaniemen Teatteriin. Esitys sopii aikuisille ja erityisesti klassikkotarinoista pitäville. ”Versiomme Steinbeckin pienoisromaanista on aiheelleen uskollinen ja rehellinen tulkinta”, kertoo turkulaisteatterin teatterisihteeri Eeva Siivonen.

Hiiriä ja ihmisiä on julkaistu romaanina vuonna 1937, sijoittuu maaseudulle 1930-luvun lamaan ja kertoo kahdesta työmiehestä, Georgesta ja Lenniestä. George pitää huolta henkisesti lapseksi jääneestä Lenniestä, kun miehet kiertävät töissä maatiloilla ja unelmoivat omasta maapaikastaan. Esityksen rooleissa nähdään Harri Ahola, Thomas Dellinger, Pasi Lappalainen, Joona Lindberg ja Heini Vahtera. Sen on ohjannut Jukka Kittilä, jota kriitikko kehuu runsaasta ja taitavasta tulkinnasta. ”Ohjaaja Jukka Kittilä laittaa näyttelijänsä esittelemään useita teatterin tekemisen tapoja. Intiimisti katsomoa hipovalla näyttämöllä muututaan bändiksi ja pannaan slapstickiksi. Siellä kuitenkin tehdään myös tiukkaa, koskettavaa draamaa, jonka taitavuus korostuu Aholan ja Dellingerin yhteisissä kohtauksissa.”, kirjoittaa Mari Areva Salon Seudun Sanomissa.

Rovaniemellä Hiiriä ja ihmisiä -näytöksiin pääsee 20.3. klo 19 ja 21.3. klo 13 alkaen Paavo-näyttämölle Maakuntakatu 3-5:n teatteritaloon. Liput ovat 21 euroa ja niitä saa teatterin lipunmyynnistä sekä verkkokaupasta. 

Lisätietoja saa tuottaja Hanna Yli-Korpelalta: 0400 974702, hanna.yli-korpela@rovaniemi.fi.
Kuvat on ottanut Tehdas Teatterin Timo Jerkku.

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs