Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lappeenrannan kolmipäiväisillä Vanhankaupungin päivillä noin 30 ohjelmallista tapahtumaa, uutuutena muun muassa keskiaikainen turnaus

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kolmipäiväisillä Vanhankaupungin päivillä noin 30 ohjelmallista tapahtumaa, uutuutena muun muassa keskiaikainen turnaus

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävien Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivien ohjelma on täydentynyt. Uusina ohjelmanumeroina ovat muun muassa lauantain keskiaikainen turnaus ja kesä-taiji. Sunnuntaina on mahdollisuus panna jalalla koreasti, kun Karlo Haapiainen & Varaslähtö -orkesteri virittää Vanhankaupungin yleisön tanssitunnelmiin Vihreässä makasiinissa. 

Kolmipäiväisillä Vanhankaupungin päivillä (5.–7.8.) juhlistetaan Lappeenrannan kaupungin 367:ttä vuosipäivää, nimetään uusi Linnoituksen isäntä sekä tuodaan esille linnoituksen historiaa ja tämän päivän ohjelmatarjontaa. 

Vanhankaupungin päivät järjestetään Lappeenrannan linnoituksessa nyt toista kertaa. Kolmelle päivälle on luvassa yhteensä noin kolmekymmentä tapahtumaa. Joka päivälle on oma teemansa: perjantaina linnoitus saa uuden isännän, lauantaina on perhepäivä ja sunnuntaina linnoituksen historiallinen päivä. 

Tapahtuma levittäytyy koko linnoituksen alueelle näyttelyineen, työpajoineen ja esityksineen ja avaa ovia rakennusten historiaan sekä esittelee aluetta elävästi. Tapahtumassa riittää näkemistä ja tekemistä kaikenikäisille. 

Aiemmin julkaistu lauantain ohjelma on täydentynyt klo 13–19 nähtävällä Historical Medieval Battle -turnauksella radiotalon nurmialueella. Turnauksen järjestää Medieval Combat Sport Finland yhdessä MCSF Lappeenrannan kanssa. Ottelumuotoina nähdään ennakkotietojen mukaan kolme vastaan kolme sekä yksi vastaan yksi, kun kotimaiset ja kansainväliset joukkueet kohtaavat toisensa historiallisella taistelukentällä. 

Lauantaina klo 17–18 nurmialueella voi harjoitella taijita. Päivän kuluessa juhlayleisön keskellä on mahdollisuus nähdä puujaloilla kävelijä Sini Napari

Myös sunnuntain ohjelma on täydentynyt. Klo 11–15 Pokrovan ortodoksisessa kirkossa on avoimet ovet, ja klo 13–14 järjestetään ortodoksikirkolla ekumeeninen tilaisuus. Kesäteatterilla on kaupunkimessu klo 14.30–15.30. 

Sunnuntain ohjelma päättyy klo 19.30 alkavaan Karlo Haapiainen & Varaslähtö -orkesterin konserttiin Vihreässä makasiinissa. 

Kaukaan Laulumiehet aloittaa elokuun yhteislaulutilaisuudet

Kesän yhteislaulutilaisuuksien sarja alkaa Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivillä sunnuntaina 7.8. klo 16–17 ja jatkuu jokaisena elokuun sunnuntaina. Yhteislaulutilaisuuksien sarjan aloittaa Kaukaan Laulumiehet vetäjänään ja säestäjänään musiikin monitoimimies ja Kaukaan Laulumiesten laulunjohtaja Seppo Äikäs

Sunnuntain teemana Kaukaan laulumiehillä on “Miehet laulavat”. 

– Lauluja löytyy laidasta laitaan ja vaikka nimestä voisi päätellä yhteislaulujen olevan tarkoitettu vain miehille, ovat naiset silti tervetulleita mukaan laulamaan. Paikan päällä jaetaan lauluvihkot, joiden ansiosta jokaisen paikallaolijan on helppo laulaa mukana, kertoo Seppo Äikäs. 

Kansantanssin riemua 

Viime vuonna suuren suosion saaneet kansantanssikonsertit saavat tänä vuonna jatkoa. Kansantanssia ja karjalaista perinnettä on tarjolla Vanhankaupungin päivillä, kun nuorisoseura Rajan Nuoret esiintyy kesäteatterilla sunnuntaina 7.8. klo 18–19.15. 

Konserttisarjan taiteellinen johtaja Merja Skyttä on koonnut esiintyvät ryhmät Rajan Nuorten kansantanssiryhmistä. Kansantanssikonsertit jatkuvat yhteislaulutilaisuuksien tapaan jokaisena elokuun sunnuntaina. 

Pääosin maksuttomia tapahtumia 

Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivien tapahtumat ovat pääosin maksuttomia. 

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut yhteistyössä linnoituksen toimijoiden ja paikallisten kulttuurituottajien kanssa. 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut toivoo liikenteen vähentämistä linnoituksen alueella lauantaina ja sunnuntaina klo 10–19. Autoja on mahdollisuus pysäköidä esimerkiksi sataman hiekkakentälle. 

Koko ohjelma ja lisätietoa kaupungin www-sivuilta

http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Linnoituksen-Vanhankaupungin-paivat

 

KUVATEKSTI:

(turnauskuva)

Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivillä nähdään lauantaina 6.8. klo 13–19 Historical Medieval Battle -turnaus Radiotalon nurmialueella. Kuva: Timo Honkanen

(Piknik-kuva)

Esiintyjäryhmä piknikillä linnoituksen valleilla Vanhankaupungin päivillä 2015. Kuva: Lappeenrannan kaupunki

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event

Jorma Kallio puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs