Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahjakas Trio Roozeman vierailee Kemissä elokuussa

Oulunsalo Soi

Lahjakas Trio Roozeman vierailee Kemissä elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 12:12
Julkaisija: Oulunsalo Soi

Kansainvälistä mainetta klassisen musiikin saralla niittänyt Trio Roozeman lumoaa kuulijansa Nuoret Uljaat -konsertissa Kemin Pirtissä 9. elokuuta. Nuoret lahjakkuudet, viulisti Rebecca Roozeman, sellisti Jonathan Roozeman ja pianisti Jan-Paul Roozeman, ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja esiintyneet monien merkittävien kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa. Sisarusten musiikillinen lahjakkuus on ilmeisen perinnöllistä: perheen äiti on viulutaiteilija Maarit Kyllönen ja isä pianotaiteilija Robert Roozeman.

Sisaruskolmikko matkalla maailman maineeseen

Trion kuopus, vasta 14-vuotias viulisti Rebecca Roozeman, opiskelee Pekka Kauppisen oppilaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Hän on soittanut solistina mm. Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen Italian ja Kiinan kiertueilla Jan Söderblomin ja Sibelius-Akatemian orkesterin solistina Strauss-konsertissa Finlandia-talolla tammikuussa 2015 Atso Almilan johdolla.

Sisaruskolmikon keskimmäinen, 19-vuotias sellisti Jonathan Roozeman, tuli kuudenneksi arvostetussa Tshaikovsky-kilpailussa vuoden 2015 kesäkuussa, ja lokakuussa samana vuonna hän saavutti ensimmäisenä suomalaisena finaalipaikan arvostetussa Naumburg-kilpailussa New Yorkissa. Jonathanin kilpailu-ura alkoi 9-vuotiaana voitolla Jämsänkosken sellokilpailussa. Kovassa nosteessa oleva nuorukainen on tämän kesän Turun musiikkijuhlien residenssitaiteilijana, ja esiintyy mm. Ahvenanmaalla, Kuhmossa, Korsholmassa, Normandiassa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Hollannissa ja Itävallassa tänä vuonna.

Trion esikoinen, 22-vuotias Jan-Paul Roozeman, aloitti pianonsoiton Espoon Musiikkiopistossa. Vuoden 2014 syksyllä hän aloitti opinnot Amsterdamin Konservatoriossa professori Naum Grubertin luokalla. Sisarustensa tavoin Jan-Paul on nauttinut menestystä useissa kilpailuissa. Vuonna 2015 Jan-Paul esiintyi mm. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi Piano Espoossa -omassa konsertissaan.

Nuoret Uljaat -konsertti kuullaan Kemin Pirtissä 9. elokuuta klo 19:00. Liput alkaen 25,50 euroa Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä kautta maan.

Kamarimusiikki kutsuu myös Ouluun

Nuoret Uljaat -konsertti on varaslähtö Oulun seudulla järjestettävälle Oulunsalo Soi -festivaalille. Oulunsalo Soi tarjoaa yleisölle kansainvälisiä tähtiä ja  kotimaisia lahjakkuuksia 10.–14. elokuuta.

Jo 19. kertaa järjestettävän Oulunsalo Soin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen, on kutsunut viidennelle luotsaamalleen festivaalille barokkimusiikin mestareita ja hiljattain palkittuja  taiteilijoita. Festivaalilla vierailevat mm. hollantilaisfagotisti Bram van Sambeek, brittiläinen harpisti Andrew Lawrence-King, sopraano Suvi Väyrynen, Barocco Boreale ja Esko Valtaoja. Konsertteja pidetään Kemin lisäksi Oulunsalossa, Oulussa, Limingassa, Lumijoella ja Yli-Iissä.

Festivaalin järjestelyistä vastaavat Oulun juhlaviikot ja festivaalin kannatusyhdistys OuMuska ry. 

Liitetiedostot

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: www.oulunsalosoi.fi, tuottaja Anu Lähteenmäki, 044 333 5581, anu@oulunjuhlaviikot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs