Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahjakas Trio Roozeman valloittaa Kemin Pirtillä

Oulunsalo Soi

Lahjakas Trio Roozeman valloittaa Kemin Pirtillä

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 11:33
Julkaisija: Oulunsalo Soi

Kansainvälisesti tunnettu Trio Roozeman lumoaa kuulijansa Nuoret Uljaat -konsertissa Kemin Pirtillä 9. elokuuta.  Kolmesta nuoresta ja lahjakkaasta sisaruksesta koostuva trio, viulisti Rebecca Roozeman, sellisti Jonathan Roozeman ja pianisti Jan-Paul Roozeman, ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja esiintyneet monien merkittävien kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa. 

Palkittuja nuoria

18-vuotias sellisti Jonathan Roozeman on sisaruskolmikon keskimmäinen ja on historian yksi menestyneimmistä Tsaikovski-kilpailun suomalaismuusikoista, sillä hän sijoittui kilpailuissa viime vuonna kuudenneksi.  Lisäksi samana vuonna hän saavutti ensimmäisenä suomalaisena finaalipaikan arvostetussa Naumburg-kilpailussa New Yorkissa. Jonathanin kilpailu-ura alkoi 9-vuotiaana voitolla Jämsänkosken sellokilpailussa. Kovassa nosteessa oleva nuorukainen on tämän kesän Turun musiikkijuhlien residenssitaiteilija, ja esiintyy mm. Ahvenanmaalla, Kuhmossa, Korsholmassa, Normandiassa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Hollannissa ja Itävallassa tänä vuonna.

Trion kuopus, vasta 14-vuotias viulisti Rebecca Roozeman, on soittanut solistina mm. Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen Italian ja Kiinan kiertueilla Jan Söderblomin ja Sibelius-Akatemian orkesterin solistina Strauss-konsertissa Finlandia-talolla tammikuussa 2015 Atso Almilan johdolla. Rebecca opiskelee Pekka Kauppisen oppilaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.

Trion esikoinen, 22-vuotias Jan-Paul Roozeman, on sisarustensa tavoin nauttinut menestystä useissa kilpailuissa. Vuonna 2015 Jan-Paul esiintyi mm. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi PianoEspoossa omassa konsertissa. Jan-Paul aloitti pianonsoiton Espoon Musiikkiopistossa. Vuoden 2014 syksyllä hän aloitti opinnot Amsterdamin Konservatoriossa professori Naum Grubertin luokalla.

Nuoret Uljaat -konsertti kuullaan Kemin Pirtillä 9. elokuuta klo 19:00. Liput alkaen 25,50 euroa Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä kautta maan. Konsertti on osana Oulun seudulla järjestettävää Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalia. 

Liitetiedostot

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tuottaja Anu Lähteenmäki, anu@oulunjuhlaviikot.fi, puh. 044 333 5581

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs