Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden Radio- ja tv-museo jatkaa toimintaansa ja uudistaa sisältöään

Lahden kaupunki

Lahden Radio- ja tv-museo jatkaa toimintaansa ja uudistaa sisältöään

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2014 klo 14:39
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Radio- ja tv-museo  jatkaa toimintaansa uusin kiinteistöjärjestelyin, peruskorjaa Radiomäellä olevat museotilansa, uudistaa perusteellisesti kaikki näyttelynsä ja uudistaa yhteistyösopimuksensa Radio- ja tv-museosäätiön kanssa.

Radio- ja tv-museo on ollut suljettuna syksystä 2012 alkaen mm. sisäilmaongelman vuoksi. Lahden kaupunginhallitus on päättänyt, että tilat ostetaan Radio- ja tv-museosäätiöltä ja peruskorjataan museokäyttöön. Korjausten aikataulu tulee olemaan 2014-2015. Museo avataan peruskorjauksen ja uuden näyttelykokonaisuuden valmistuttua vuonna 2015. Museo on avoinna kesän 2014 ja sulkeutuu näillä näkymin peruskorjaukseen syksyn 2014 alussa. (Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.)

Lahden kaupunki  ostaa Radio- ja tv-museon käytössä olevan  museorakennuksen Radio- ja tv-museosäätiöltä ja peruskorjaa tilat vuosina 2014 - 2015. Kiinteistö siirtyy Lahden  kaupungin kiinteistöjä hoitavan yhtiön, Tilakeskuksen hoitoon. Lahden kaupunginmuseo (Lahden museot) jatkaa tilapäisesti suljettuna olleen Radio- ja tv-museon näyttelytoimintaa. Museo avaa ovensa 6.5.2014 tilapäisesti vielä ennen peruskorjausta. Avaamisen mahdollistaa tähän mennessä tehdyt korjaustyöt. Museo on avoinna kesän 2014 ja sulkeutuu näillä näkymin peruskorjaukseen syksyn 2014 alussa.

Radio- ja tv-museo laajentaa tarjontaansa ohjelma- ja arkistosisältöihin liittyen. Yhteistyö Yleisradion kanssa antaa mahdollisuuden palvella yleisöä aiempaa laajemmilla ohjelmisto-aineistoilla. Tämä toteutetaan ohjelmien katselu- ja kuuntelumahdollisuudella. Tulevaisuudessa Radiomäellä tullaan järjestämään suuren yleisön tapahtumia ja mahdollisesti museota tullaan käyttämään televisio-ohjelmien kuvauspaikkana.

 

Tiedustelut:

Museonjohtaja Timo Simanainen, tel. 044 716 1301, email timo.simanainen@lahti.fi 
tai tutkija Tiia Tiainen, tel. 050 518 4591, email tiia.tiainen@lahti.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs