Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden pääkirjastolle loistava arvosana kansainvälisessä arvioinnissa

Lahden kaupunki

Lahden pääkirjastolle loistava arvosana kansainvälisessä arvioinnissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 10:18
Julkaisija: Lahden kaupunki

Library Ranking Europe, LRE, on antanut Lahden pääkirjastolle viisi tähteä kuudesta mahdollisesta. Arvioinnin menetelmänä LRE käytti niin sanottua Mystery shopping –menetelmää. Nimettömänä ja tuntemattomana pysyttelevät arvioitsijat tarkastelevat kirjastoa ja sen palveluja asiakkaan näkökulmasta, kertomatta henkilökunnalle, millä asialla liikkuvat.

 

Arvioinnissa käytetään lukuisia kriteerejä, muun muassa kirjaston näkyvyyttä opaskirjoissa ja kartoissa, aukioloaikojen laajuutta, vammaisten, lasten ja nuorten  huomioimista palveluissa, henkilökunnan palvelualttiutta, kokoelman laatua  sekä tilojen esteettisyyttä ja monipuolisuutta.

 

Kaikkiaan LRE arvioi 23 kirjastoa seitsemässä Euroopan maassa. Toisena suomalaisena kirjastona arvioitiin Sellon kirjastoa Espoossa, joka sai täydet kuusi tähteä.

 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ylen ruotsinkielinen  toimitus.

 

LRE:n sivut:

http://www.libraryranking.com/index.html

 

 

 

Lisätiedot:

Johtava informaatikko Reija Piilola, reija.piilola@lahti.fi, p. 044 416 3239

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs