Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden Nuorisoteatteri esittää: Kevään herääminen

Lahden kaupunki

Lahden Nuorisoteatteri esittää: Kevään herääminen

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2014 klo 12:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Nuorisoteatterin kevään näytelmä on Frank Wedekindin Kevään herääminen. Alkuperäinen näytelmä sijoittuu 1800-luvun loppupuolen Saksaan. Tarina kertoo nuorista, jotka kamppailevat aikuistumisen, seksuaalisuuden ja yhteiskunnan ankarien odotusten kanssa. Koulunkäynti on painajaista, seksuaaliset tunnot on tukahdutettava, kuilu aikuisten maailmaan on ylittämätön ja silti nälkä elämään hirveä – Melchior, Moritz ja Wendla ajautuvat tekoihin, joista ei ole paluuta.

Näytelmä joutui ilmestymisaikanaan käsittelemiensä aiheiden vuoksi (muun muassa itsemurha, teiniraskaus, homoseksuaalisuus) ankaran vastustuksen ja sensuurin kohteeksi. Nuorisoteatterin versio peilaa yli kahden vuosisadan takaista moralismia tämän päivän internet-todellisuuteen. Nämä aiheet ovat tänäkin päivänä ajankohtaisia ja yhä tabuja, vaikka samaan aikaan kaikki tieto on hakusanan päässä.

Esityksen ohjaa Markus Karekallas ja apulaisohjaajana toimii Sanna Parviainen. Esityksen ensi-ilta on Pikkuteatterilla pe 25.4. klo 19. Kevään herääminen on myös osa Lahden kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaa. Kevään aikana arviolta 800 nuorta 8-luokkalaista käy katsomassa esityksen. Esiintyjät ovat 14–22-vuotiaita teatterin harrastajia. Teos ei ole helppo ja haluammekin ohjaajina haastaa niin katsojan kuin tekijät.

Julkiset esitykset Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8, Lahti)
pe 25.4. klo 19 (ensi-ilta)
pe 2.5. klo 19
la 24.5. klo 19                                   

Suom.: Marja-Kaarina Mykkänen
Ohjaus: Markus Karekallas
Apulaisohjaaja: Sanna Parviainen
Esityksen arvioitu kesto: 2 h, sis. väliajan

 Huom! K-13 – Emme suosittele esitystä lapsille.

 Liput: 6 / 8 €, Kulttuurikortilla 2 €

Lippuvaraukset: kulttuurikeskus_lippuvaraukset@lahti.fi tai arkisin klo 10–15 p. 044 716 1601

Lisätiedot:
Ohjaaja Markus Karekallas
mkarekallas@gmail.com, p. 044 545 1775

Ohjaaja Sanna Parviainen
sanparvi@edu.lahti.fi, p. 040 839 7828

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs