Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden museoiden monipuolisia kokoelmia julkaistu hakupalvelu FINNAssa

Lahden kaupunki

Lahden museoiden monipuolisia kokoelmia julkaistu hakupalvelu FINNAssa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2017 klo 15:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginmuseon monipuolisiin kokoelmiin pääsee nyt tutustumaan kansalaisille avoimessa hakupalvelussa Finnassa (https://museot.finna.fi). Lahden museot aloitti julkaisemisen 4500 esineen erällä, jossa kokoelmien monipuolisuus jo hyvin ilmenee.

Samassa yhteydessä avattiin yleisölle Päijät-Hämeessä toimivien Melontamuseon ja Heinolan kaupunginmuseon kokoelmia. Finnassa julkaisemisesta tulee museossa jatkuva rutiini, joten yleisölle avoimet kokoelmat kasvavat koko ajan.   

Nyt julkaistussa erässä on radio- ja tv-alan kokoelmasta pari sataa televisiovastaanotinta eri vuosikymmeniltä; Anja Juurikkalan keramiikkaa Heinolan museon kokoelmasta; alueella valmistettuja tai käytettyjä tekstiilejä ja jalkineita 1800-luvun lopulta alkaen sekä Lahden Vientikermaan liittyvää esineistöä koko yrityksen toiminta-ajalta.

Kuva-arkiston kokoelmasta on julkaistu Lahti- ja Viipuri-aiheisia postikortteja sekä valokuvia Viipurin katunäkymistä 1800-luvun lopulta sotavuosiin. Talviurheilukokoelmasta on esillä kuvia Salpausselän kisoissa ja Lahden MM-kisoissa menestyneistä urheilijoista 1920-luvulta 1950-luvulle. Samalta aikakaudelta esitellään suomalaisia mäkimiehiä kisoissa myös maailmalla.

Vuonna 2013 toteutetusta Lahden torikaivauksesta kokoelmiin otetut, yli 2000 arkeologista löytöä ovat nyt myös yleisön nähtävillä. Lisäksi on julkaistu Lahteen talletettua, entisen Viipurin museon esineistöä, mm. karjalaisia kansanpukuja 1800-luvulta ja 436 Viktor Svaetichinin  Viipurin alueen rakennuskantaa dokumentoivaa maalausta ja piirustusta.   

Kansalliskirjaston ylläpitämä ja kehittämä Finna.fi on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen verkkopalvelu, joka tarjoaa yhdellä kertaa pääsyn yli 13 miljoonaan valokuvaan, esineeseen, kirjaan, taideteokseen ja muuhun aineistoon. Kaikkiaan mukana on jo yli kaksi sataa arkistoa, kirjastoa ja museota. Finna perustuu avoimeen lähdekoodiin ja sen aineistot ovat hyödynnettävissä myös avoimen rajapinnan kautta. Palvelu on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.

Lisätietoa:
Lahden kaupunginmuseo
kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen, 050 5184 594
sari.kainulainen(at)lahti.fi

https://museot.finna.fi/

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs