Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » KyAMK:n rehtori Petteri Ikosella näyttely Bertta Galleryssä Kotkassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK:n rehtori Petteri Ikosella näyttely Bertta Galleryssä Kotkassa

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2012 klo 14:04
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtorin Petteri Ikosen ”Maalauksia ja pintoja” -taidenäyttelyyn sekä sitä käsittelevään lehdistötilaisuuteen Bertta Galleryyn Kotkaan.

Paikka: Bertta Gallery, Ruotsinsalmenkatu 18, 48100 Kotka
Lehdistötilaisuuden aika: perjantai 29.6.2012 kello 15. 

Näyttely on avoinna 29.6.–25.7.2012 Gallerian aukioloaikoina. Galleria on auki pääsääntöisesti joka päivä kello 12–20. Aukioloaikojen mahdolliset muutokset ilmoitetaan Facebook-sivulla https://www.facebook.com/berttahappening.

Petteri Ikonen on toiminut koru- ja maalaustaiteen alalla runsaat 20 vuotta. Hän on suorittanut taidekoulutuksen korkeimman tutkinnon, taiteen tohtorin tutkinnon 2004. Väitöskirjassaan Ikonen keskittyi korutaiteellisen työskentelyn ja taiteellisen tutkimuksen rajapintojen analyysiin. Hänen väitöskirjansa oli ensimmäisiä alallaan Euroopassa. Hänen tuotantoaan on ollut esillä useissa kansallisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä.

Aiemmin hän on työskennellyt taiteen ja tutkimuksen ohjaustehtävissä muun muassa Taideteollisessa korkeakoulussa ja Laurea AMK:ssa sekä luennoinut mm. Lontoossa Royal College of Artissa. Nykyään hän toimii rehtorina Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Ikonen on suunnitellut ja toteuttanut lukuisia muotoilun ja korutaiteen näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen omia töitään on ollut esillä yli 40 näyttelyssä. Ensimmäinen näyttely Suomen ulkopuolella oli Hampurissa vuonna 1988. Sen jälkeen hänen töitään on esitelty laajalti muun muassa Wienin suomalaisen korutaiteen näyttelyssä vuonna -92, Nizzassa suomalaisen muotoilun näyttelyssä -95 ja Edinburghissa kansainvälisessä korutaidenäyttelyssä -98. Hänen käsitetaidettaan on ollut esillä mm Barcelonassa 2005 ja maalaustaidetta Damaskoksessa 2010.

Taiteellisen työskentelyn ja tutkimus- ja johtotehtävien lisäksi hän on tuottanut sekä kansallisia että kansainvälisiä näyttelyitä sekä osallistunut taidekoulutuksen kehittämiseen Suomessa.

Nyt esiteltävä näyttely on viimeinen osa kolmiosaista näyttelykokonaisuutta, jonka teemana on ihmisen ja ympäristön henkinen ja fyysinen riippuvuus. Ensimmäinen osa esiteltiin Damaskoksessa 2010. Syyrian kokemukset ja nykytilanne ovat osaltaan vaikuttaneet nyt esiteltävän näyttelyn kokonaisuuteen siirtäen kuvakerrontaa raadollisempaan ja voimakkaampaan ihmisen mielen ja vartalon kuvaamiseen. Toinen osa esiteltiin Helsingissä keväällä 2012. Kolmas osa kokonaisuutta esitellään Kotkassa. Petteri Ikonen yhdistää teoksiinsa veistoksia, maalausta ja rappauksenomaista pintaa.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Rehtori Petteri Ikonen
p. 044 702 8200
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs