Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kyamkin restauroinnin laboratoriopalvelut uudistuvat

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkin restauroinnin laboratoriopalvelut uudistuvat

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 15:02
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

RESLAB-hankkeessa kehitetään Kymenlaakson ammattikorkeakoulun restauroinnin laboratoriotoiminnalle palvelukonseptia, joka tarjoaa monipuolisia analyysipalveluja restaurointialan yrityksille ja muille asiakkaille sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Hankkeessa kehitetään nykyistä analyysivalikoimaa monipuolisemmaksi investoimalla laitekantaan ja ohjelmistoihin. Nykyinen asiakaskenttä kartoitetaan ja etsitään myös mahdollisia uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Koulutusohjelmien yhteistyötä

Liiketalouden opiskelijaryhmä on tekemässä asiakastyytyväisyyskyselyä aikaisemmilta asiakkailta. Myös uusille mahdollisille asiakkaille lähetetään kyselylomake, jossa kysytään muun muassa tarvetta luotavalle palvelulle. Lopputuloksena on markkinatutkimus, johon tyytyväisyyskysely sisältyy.

Tällä hetkellä restauroinnin laboratorion pääpaino on perusopetuksessa. Palvelutoimintaa on tehty jossain määrin asiakaskohteissa, joita tehdään muussa opetuksessa, eli asiakkaiden tilaamiin projekteihin sisältyy värikerros-, pigmentti- ja pintakäsittelymateriaalien analyysejä.

Tätä toimintaa ei ole erikseen hinnoiteltu, vaan laboratorioanalyysit sisällytetään projektikokonaisuuden laskutettaviin kustannuksiin. Projektikohteina on ollut huonekalujen ja esineiden restaurointia sekä rakennusten interiöörejä. Tulevaisuudessa panostamme siis myös yksilöidympään palveluntarjontaan laboratorion toiminnassa.

Tarjottavat palvelut

 • värikerrosanalyysit poikkileikkausvaluista
 • värimittaukset spektrofotometrillä
 • värimallien sekoitukset ja tarkistukset spektrofotometrillä
 • pintakäsittelymateriaalien analyysit
 • tekstiili- ja puumateriaalien mikroskopointi
 • pigmenttianalyysit
  • osoitusreaktioilla
  • FTIR-spektrofotometrillä
  • XRF-analysaattorilla
 • side- ja täyteaineanalyysit
  • osoitusreaktioilla
  • FTIR-spektrofotometrillä
 • alkuaineanalyysit XRF-analysaattorilla
 • ultraäänipuhdistukset ultraäänipesurilla

Laitehankintana mittavin on kannettava XRF-alkuaineanalysaattori, jolla voidaan mitata esimerkiksi rakennuksen maalipintojen pigmenttejä. Laitteella voidaan mitata myös esimerkiksi maaperän raskasmetalliarvoja.

Myös laboratorion mikroskooppilaitteisto uusitaan. Laboratorion toiminnan kehittämistä, laitekannan uusimista sekä uusia kumppanuuksia tarvitaan myös jatkossa.

Monipuolista opetusta ja uutta osaamista

Hankkeen kautta opetus monipuolistuu ja nykyaikaistuu uusien laitehankintojen myötä, samalla myös henkilökunnan osaaminen kehittyy. Uusia yrittäjiä tuetaan tarjoamalla valmistuneille restauroijille analyysipalveluja sekä mahdollista koulutusta uusiin analyysimenetelmiin.

Taustatietoa hankkeesta

RESLAB-hanketta rahoittavat Euroopan unioni sekä Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Hankkeen kokonaisrahoitus on 84 600 euroa, josta de minimis -tukea 54 990 euroa. Hankeaika on 14.3.2013–31.12.2014.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Jarmo Kilpeläinen
P. 044 702 8914, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs