Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kuvataiteilijoille uusi ylempi korkeakoulututkinto SAMKissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kuvataiteilijoille uusi ylempi korkeakoulututkinto SAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 10:55
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) käynnistyy ensi syksynä ensimmäistä kertaa kuvataiteilijan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.

Kankaanpään taidekoulun lehtori Matti Velhonoja uskoo koulutuksen vastaavan tämän päivän tarpeisiin. Kuvataiteilijoita on valmistunut Kankaanpäästä jo satoja ja moni heistä tähyilee jatkokoulutuspaikkaa.

– Taiteilijan työ on jatkuvaa omaan tekemiseen liittyvää tutkimista. Nyt haluamme kiinnittää huomiota erityisesti yhteisöllisen taiteen tekemisen muotoihin. Taiteilija tarvitsee itsenäisessä ja monesti yksinäisessä työssään tukea, motivointia ja osaamisensa päivittämistä, Velhonoja kertoo.

Kohti uusia työllistymismahdollisuuksia

Opintojen kuluessa syvennetään omaa taiteellista osaamista ja selkiytetään taideteoreettisia lähtökohtia. Myös tutkimus- ja kehittämistoiminnan valmiuksia edistetään.

– Tärkeä tavoite on työllistymismahdollisuuksien edistäminen ja siihen liittyen tutustuminen kulttuurialan kehittäjäorganisaatioihin ja yhdistyksiin. Tutkinto parantaa mahdollisuuksia soveltaa luovaa osaamista kulttuuri- ja hyvinvointialojen tehtävissä. Opinnot avaavat ovia myös kuvataiteen opetustehtäviin.

Velhonoja muistuttaa, että SAMKissa on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja ja hankkeita yhteisöjen kanssa, luoda kontakteja työelämään ja edistää uraa.

Haku ammattikorkeakouluihin jatkuu 9.4. asti. Lisätiedot koulutuksista samk.fi/haku.

Katso kuvia Kuvataiteen kampukselta.


Lisätiedot:
Lehtori Matti Velhonoja
matti.velhonoja@samk.fi
p. 044 710 6192

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs